plănuiești să-ți cumperi o nouă mașină? iată 4 întrebări pe care trebuie să ți le adresezi înainte

Cumpărarea unei noi mașini poate fi o decizie destul de dificil de luat. Sunt multe aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție, iar până o alegi pe cea potrivită nevoilor și preferințelor tale poate dura ceva timp. Oricum, în cele mai multe dintre situații nu e nevoie să te grăbești, pentru a fi sigur că faci alegerea corectă pe care nu o vei regreta ulterior.

Care sunt întrebările pe care să ți le adresezi înainte să cumperi o nouă mașină

  • Este momentul potrivit să cumpăr o mașină?

Gândește-te dacă aceste este momentul în care chiar ai nevoie de o mașină nouă și dacă ea reprezintă o prioritate. Dispui de suficienți bani, astfel încât o lipsă considerabilă să nu-ți afecteze viața de zi cu zi? Ești pregătit să-ți sacrifici economiile sau venitul lunar? 

Pe de altă parte, poate a venit timpul să nu mai amâni achiziționarea unei noi mașini deoarece prezintă semne evidente prin care cere să fie schimbată. Cum îți dai seama de acest lucru? Are nevoie de reparații constante, iar acestea implică costuri semnificative, nu te simți în completă siguranță când călătorești, defecțiunile nu mai pot fi rezolvate.Toate acestea reprezintă motive viabile pentru care trebuie să iei decizia de a cumpăra o nouă mașină.

  • Știu suficient de mult despre mașina pe care urmează să o cumpăr?

Chiar dacă ești hotărât asupra noii mașini pe care vrei să o cumperi, documentează-te cu privire la caracteristicile ei, citește recenzii de la proprietarii care dețin o astfel de mașină, vezi dacă are un istoric de fiabilitate bun și un rating ridicat. Poți verifica istoricul mașinii tale prin intermediul aplicației dezvoltate de Registrul Auto Român (RAR). În final, toate aceste criterii te vor ajuta să cumperi în mod precaut și inteligent.

  • Cât de mult să cheltuiesc?

Bineînțeles că nu există suma ideală pe care ar trebui să o cheltuiești privind cumpărarea unei mașini. E bine, însă să te raportezi la salariul tău și cheltuielile tale fixe, cum ar fi, chiria, facturile sau ratele. Este înțelept și necesar să asiguri plata vehiculului fără a te pune în situații limită sau problematice. Vezi cât câștigi lunar și cu câți bani rămâi. Dacă te vei organiza astfel, vei avea ulterior o idee clară despre cât ai fi dispus să plătești pentru un nou vehicul. 

  • Ar trebui să cumpăr una nouă sau second-hand?

Această decizie este condiționată de resursele financiare pe care le ai la dispoziție și implicit, de suma pe care ești dispus să o plătești privind cumpărarea unei mașini. Una second-hand te va scuti de cheltuieli considerabile, putând astfel să economisești bani importanți. Dacă ești în căutare de un autovehicul a cărui achiziție să vina cu anumite beneficii, pe Auto Market by Business Lease le poți vedea pe cele disponibile. Contactează-i, solicită o ofertă și găsește mașina potrivită. 

În concluzie, odată ce ai luat în considerare achiziția unei noi mașini, acordă atenție anumitor aspecte cheie, care te vor ajuta să-ți dai seama dacă ești pregătit de o astfel de investiție. În cazul în care dispui de banii necesari, documentează-te, fii precaut, fii atent la nevoile tale și alege mașina care îți va aduce cele mai multe avantaje. 

Ultima oră

Comentariul meu