magneziul - mineralul ce nu încetează să uimească lumea medicală

Magneziul este un mineral extrem de important pentru corpul uman, fiind unul dintre principalii nutrienți de care acesta are nevoie. Acesta participă la câteva sute de reacții chimice, având un rol major în diverse sisteme, precum cel nervos, muscular, dar mai ales circulator. Din păcate, organismul uman nu are capacitatea de a replica necesarul de magneziu, astfel că trebuie să încerci, pe cât posibil, să suplinești tu această carență, atât prin alimente sănătoase, bogate în acest mineral, cât și prin suplimente.

Iată cele mai importante avantaje ale acestui mineral!

  • Ajută în tratarea bolilor cardiovasculare

Un nivel scăzut de magneziu în organism poate determina sau agrava bolile cardiovasculare, însă acesta este și un bun tratament pentru astfel de afecțiuni. S-a descoperit faptul că o combinație dintre magneziu și acid orotic este cea mai potrivită pentru a fi administrată cardiacilor, acesta din urmă facilitând adaptarea miocardului la un efort fizic crescut. Din alăturarea acestor două elemente a rezultat orotatul de magneziu. Pe site-ul Magnerot.ro găsești acest supliment minune, perfect pentru orice persoană datorită proprietățile lui miraculoase. Acesta ajută la scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățește elasticitatea arterelor, iar astfel tensiunea arterială scade. Această sare de magneziu este folosită în schemele de tratament pentru cardiaci, crescând considerabil rata de supraviețuire a acestora.

  • Îmbunătățește digestia

Magneziul este un mineral ce ajută organismul la reglarea tranzitului intestinal, fiind utilizat de foarte multe persoane, pentru a combate diverse afecțiuni gastrice, precum balonarea, constipația sau disconfortul abdominal. Acesta acționează direct asupra digestiei, astfel că este extrem de important să consumi alimente bogate în magneziu, precum avocado, ciocolată neagră, banane și verdețuri. Acest mineral ajută și la absorbția nutrienților în corpul uman, deoarece stimulează producția de acid clorhidric și a bilei.

  1. Îmbunătățește sistemul osos

Organismul uman este o mașinărie bine pusă la punct, care are, însă, nevoie și de ajutor pentru a putea funcționa în mod corespunzător. Există numeroase minerale care ajută sistemul osos să fie în permanență sănătos, iar cele mai importante sunt calciul și magneziul. Acesta din urmă este perfect pentru a stimula calcitonina și pentru a opri hormonul paratiroid, ce este responsabil pentru distrugerea oaselor.

  1. Îmbunătățește sistemul nervos

Magneziul este un mineral foarte important pentru sistemul nervos, întrucât acesta ajută la eliberarea serotoninei în organism. Este bine cunoscut faptul că această enzimă este responsabilă pentru a controla starea generală a organismului. Serotonina ajută sistemul nervos să se relaxeze, iar o cantitate suficientă din aceasta ajută să ai un psihic sănătos, eliminând, astfel, riscul de depresie. Magneziul este des folosit pentru a combate insomnia, datorită melatoninei, ce te ajută să ai un somn mai liniștit și mai odihnitor. Așadar, magneziul este extrem de important pentru o bună funcționare a organismului tău, având diverse beneficii asupra acestuia. Acest mineral este des utilizat în tratarea diverselor afecțiuni, iar carența acestuia în corpul uman este periculoasă, întrucât poate determina apariția anumitor boli. De aceea nu îl neglija și încearcă să ai un aport zilnic de magneziu și de alimente bogate în aceasta.

Ultima oră

Comentariul meu