Spitalul Militar se pregătește de vârful valului patru și face angajări - ”Avem nevoie de personal să putem face față”

Creșterea numărului de cazuri de infectare cu covid 19 pune din nou presiune pe spitale. Cel Militar din Sibiu a primit deja pacienți cu covid și pentru că numărul cazurilor grave se așteaptă să crească, face angajări pentru secția ATI. Se caută 5 asistente și patru infirmiere care să suplimenteze personalul actual.

Spitalul Militar din Sibiu are alocate 25 de locuri în saloane covid și 10 în ATI covid. Dintre acestea 7 sunt ocupate de pacienți aflați în stare gravă. Deocamdată, aici nu au ajuns pacienți pe secție. Dar, cum valul patru este de abia la început, dar este mult mai agresiv decât precedentele, în curând locurile vor fi ocupate în totalitate. Tocmai pentru această perspectivă este nevoie de mai mult personal pe secția covid. Au fost anunțate astfel angajări pentru asistente și  infirmiere DETALII AICI 

”Avem nevoie de personal pe ATI covid, dar și pentru pacienții care vor fi internați pe secție cu forme medii. Dar, presiunea este pe ATI și avem nevoie de personal suplimentar pentru a putea face față și a putea asigura și asistența pe ATI verde. Perioada de angajare este determinată, dar se poate prelungi dacă este nevoie cât e starea de alertă și 30 de zile după. În ceea ce privește medicii, avem 5 anesteziști cu care încercăm să ne descurcăm. Și dacă am scoate posturi nu am găsi personal, pentru că nu sunt”, spune Doru Florian Moga, directorul Spitalului Militar Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu