Municipalitatea sibiană spune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru proiectul integrat de revitalizare a zonei Gării, în ședința din luna septembrie.
Parcarea subterană din Piața Gării va avea 2 nivele în subsol, iar suprafața de la sol va fi amenajată ca zonă pietonală, cu spații verzi generoase. Prin această investiție estimată la 46,5 milioane de lei se vor crea 240 de locuri de parcare pentru autovehicule, inclusiv cu locuri rezervate persoanelor cu dizabilități, precum și 12 locuri pentru motociclete. În parcare se vor amenaja și 4 stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Suprafața de la sol a parcării va fi amenajată cu 5.500 mp de alei pietonale și peste 2.000 de metri pătrați de spații verzi, precum și circulații pentru autovehicule pentru accesul spre parcarea subterană.
Reconfigurare pietonală de la Gară către Piața Mare
Traseul pietonal care va lega zona Gării de Piața Mare, pe strada General Magheru până la strada Filarmonicii și respectiv pe strada Avram Iancu, presupune reconfigurarea spațiului public care să îl facă mai atractiv și mai sigur pentru deplasarea pietonilor. Lucrările vor presupune reamenajarea drumului și a trotuarelor care vor fi pavate cu calupuri de piatră, în ton cu specificul zonei istorice. Un accent deosebit se va pune pe spațiile verzi care vor face acest coridor atractiv și estetic. Investiția este estimată la 16,8 milioane de lei.
“Demersul nostru integrează două proiecte conectate și complementare. Prin parcarea din Piața Gării vom degreva străzile din centrul istoric de mașinile parcate, iar coridorul pietonal care leagă zona Gării de Piața Mare este creat pentru a încuraja acest mod de deplasare, crescând siguranța cetățenilor. Pentru acest proiect, raportat la tipurile de investiții finanțabile din fonduri europene, vom aplica pentru obținerea de fonduri nerambursabile, în limitele ghidurilor de finanțare, iar apoi vom demara procedurile de achiziție pentru contractarea execuției lucrărilor”, opinează Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Totul pare frumos pe calculator.Ramane de vazut realitatea. Singurul lucru gresit in acest proiect este utilizarea pavajului din piatra cubica ce nu poate fi maturat mecanic iar de spalat ce sa mai vorbim.Domnilor lasati ideea de istoric ca maine-poimaine va treziti sa faceti drumuri din piatra ca pe vremea romanilor.Eu nu cred ca orase mari din America au drumuri prafuite ca asa a fost pe vremea indienilor.Suntem in secolul xxl.