se suplimentează numărul de paturi ati covid în spitalele din sibiu
foto arhivă

Numărul paturilor de pe secțiile ATI COVID din județul Sibiu va fi suplimentat, decizia autorităților fiind luată în urma creșterii numărului bolnavilor care ajung în spitale. Astfel, în următoarele șapte zile, vor mai ajunge zece paturi pre-ATI în unitățile sanitare din județ.

Sibiul are patru spitale cu secții ATI COVID unde sunt tratați bolnavii în stare gravă, după cum urmează: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Alexandru Augustin și Spitalul Municipal Mediaş.

În prezent, în județul Sibiu există 38 de paturi ATI pe secțiile COVID.

  • Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu – 6 paturi;
  • Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Alexandru Augustin – 10 paturi;
  • Spitalul Municipal Mediaş – 2 paturi;
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu – 20 paturi cu dotare şi funcţionare completă, din care 2 paturi sunt în cadrul secției de maternitate.
Având în vedere situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului Sibiu şi analizând propunerile formulate de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în următoarele 7 zile se vor înfiinţa 10 paturi pre ATI şi se va ajunge la capacitatea maximă cuprinsă în planul de rezilienţă, fără afectarea critică a activităţii secţiilor chirurgicale pentru pacienţi non Covid-19.
Hotărârea nr. 62/22.09.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu prevede, de asemenea, ca în contextul epidemiologic şi situaţiei imperativă generată de creşterea rapidă a incidenţei infecţiei şi a numărului de internări, a asumării creşterii şi operaţionalizării paturilor pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, inclusiv a paturilor ATI se solicită clinicii Polisano Sibiu lista nominală a personalului medico-sanitar care îşi desfăşoară activitatea în sectorul ATI.

Ultima oră

Comentariul meu