legislație modificată - fondul de garantare poate plăti imediat daunele păgubiților city insurance

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care se modifică legea Fondului de Garantare a Asiguraţilor, astfel încât păgubiții „să nu sufere de pe urma acestui faliment”.

„Am adoptat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii în ceea ce priveşte Fondul de Garantare a Asiguraţilor, ca urmare a insolvenţei companiei City Insurance. Vreau să ne asigurăm prin acest lucru că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a declarat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Șeful Guvernului a precizat că tot în şedinţa de Guvern a cerut mai multe anchete pentru a afla cum a ajuns City Insurance în pragul falimentului, pentru că „această companie a fost auditată atâţia ani de zile”.

„Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este totuşi o companie care avea o cotă importantă de piaţă”, a precizat Cîțu.

Premierul a adăugat că vrea să afle și ce au făcut Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), dar și ANAF.

„Aş vrea să ne uităm în urmă, să vedem ce a făcut reglementatorul, ASF, în ultimii ani de zile şi aş vrea să văd aceste rapoarte – şi ar fi bine ca ASF să le prezinte public – pentru ultimii ani de zile.

Aş vrea – şi am discutat cu domnul ministru al Finanţelor – să vedem şi ANAF ce controale a avut în ultimii ani şi ce rezultate. Deci toate acestea le-am cerut astăzi în şedinţa de Guvern şi vom vedea, vom avea informaţiile în perioada următoare”, a mai adăugat Florin Cîţu.

Pe 17 septembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, scrie Digi24.

 

Ultima oră

Comentariul meu