schimbări la viitorul lidl de pe rusciorului - un locuitor din zonă s-a plâns de zgomotul mașinilor de aprovizionare

Lidl-ul de pe strada Rusciorului, cel de lângă pod, va fi supraetajat. Pentru începerea lucrărilor a fost nevoie de întocmirea unui Plan Urbanistic de Detaliu, iar una din etape este consultarea celor care locuiesc în proximitate. Un singur sibian a făcut o propunere și spre deosebire de alte situații, a și fost luată în considerare.

Sibianul a propus schimbarea rutei pe care intră mașinile de aprovizionare lângă magazin. Acesta spune că zgomotul făcut de mașinile de aprovizionare este foarte puternic și deranjant pentru cei care locuiesc în blocurile de lângă Lidl. Proiectantul viitoarei construcții a luat în considerare acest lucru și a reconfigurat traseul mașinilor de aprovizionare.

Astfel, aprovizionarea magazinului se va face prin partea cu viaductul, dinspre strada Lăptăriei. Mai mult, întreaga zonă de andocare va fi prevăzută cu zid antifonic pentru a reduce la minim impactul zgomotului produs de mașinile de aprovizionare.

Extinderea magazinului

Magazinul are în prezent doar parter, dar se dorește etajarea acestuia. Astfel, se va ajunge la o suprafață construită de 2.378 de metri pătrați, față de 1695 cât este în prezent.

Acum clienții au la dispoziție 68 de locuri de parcare, dar după lucrări vor fi 64 (17 locuri parcare exterioara, 47
de locuri de parcare acoperite la nivelul parterului).

Spațiul verde însă va fi mult mai generos. va crește de la 5,25% cât ocupă în prezent din suprafața totală destinată magazinului, la minim 20%. Parcajele la sol vor fi plantate cu un arbore la fiecare patru locuri de parcare.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Sa fim seriosi… vecinul ala doarme in fiecare zi cu trenul la geam si se plange de zgomtele produse in incinta magazinului.