amendă de 10.000 de lei pentru organizatorii protestului împotriva statuii lui brukenthal din piața mare

Amendă maximă pentru protestul împotriva ridicării statuii lui Brukenthal la Sibiu. Organizatorul acestei acțiuni, Asociația Calea Neamului, a primit zece mii de lei amendă pentru că nu a respectat locul indicat de Primăria Sibiu pentru desfășurarea manifestației, și anume strada din spatele statuii baronului Samuel von Brukenthal. Astfel inițiatorii protestului au primit o sancțiune din partea Jandarmeriei pentru nerespectarea avizului primit.

Într-un comunicat de presă remis de Asociația Calea Neamului, Mihai Târnoveanu anunţă că: “Le-am spus foarte clar că-mi asum orice amendă, dar că nu accept ca oamenii care au venit din toată țara la Sibiu să fie supuși umilinței de a sta la coada baronului, mai ales că notificarea Asociației Calea Neamului către Primăria Sibiu, preciza că locul desfășurării protestului va fi în fața statuii, în Piața Mare a orașului. Problema cu sonorizarea am rezolvat-o, trimițând primăriei o nouă adresă prin care am anunțat că în cadrul evenimentului vor avea loc și manifestări culturale. Avem însă posibilitatea să plătim în termen de 15 zile, 500 de lei, fapt consemnat în procesul verbal. În chestiunea cu locul, Primăria a invocat pretextul că în Piața Mare se desfășoară un concert.

Din partea noastră putea să se desfășoare orice, putea să vină acolo și Parlamentul European, dar noi nu puteam accepta ca imaginile cu Horea, Cloșca și Crișan, precum si sutele de români veniți să apere Memoria martirilor, să stea la pe un colț de stradă, în spatele unui simbol al ocupantului străin. Din nou nu avem voie în centrul orașului? Pretextele penibile ale Primăriei Sibiu, nu ne amăgesc, semnalul acesta a fost: mergeți mai la margine, mai la distanță… Evenimentul cu muzica nu se afla în imediata apropiere a statuii, ci mult la încolo, făcându-se însă simțit cu sonorizarea dată la maximum, doar în timpul desfășurării adunării noastre. Imediat după ce am terminat, s-a oprit și muzica lor.

Am certitudinea că sângele Sfinților, Martirilor si Luptătorilor nu s-a vărsat pe acest Pământ pentru ca noi, cei de astăzi să ne uităm spre Vest sau spre Est, ci doar spre Grădina Maicii Domnului, România!”, se arată întrun comunicat”, anunţă activenews.ro.

Detalii despre protestul care a avul loc sâmbătă în centrul Sibiului puteţi vedea AICI

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Sunt la a 3-a tentativă de a-mi spune părerea. Primele 2 postări au fost șterse. Se pare că o părere contrară ,,idiotologiei,, postării nu e pe placul cuiva.
    Din păcate în țara asta ,,mama proștilor,, e mereu însărcinată și fată la una-ntr-una… Și se merge ,,cu sorcova,, pe la Sibiu. Poate ceva carte și istorie adevărată nu v-ar strica, pentru a vă mai lumina mințile întunecate de ură…

  2. Asociația Calea Neamului Proștilor merită o amendă mai mare. La câți idioți există în țara asta…

  3. Câți idioți în țara asta…
    Mai bine o minciună învelită frumos, decât un adevăr istoric dureros…