concursul art point revine în piața mică din sibiu pe 28 septembrie
Sursă foto: Art Point

Concursul Art Point revine în Sibiu pentru a cincea ediție să ne încânte cu numeroase expoziții de artă superbe. Proiectul Orașul Artiștilor este adus de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu și va începe pe 28 Septembrie. Astfel, artiști, arhitecți, designeri și iubitori de frumos sunt asteptați să se înscrie în concurs în următoarele zece zile.

 

Concursul Art Point vă așteaptă atât să vă înscrieți, cât și la vizualizarea expozițiilor de artă.

Juriul este format din artiști și arhitecți cu experiență internațională. Astfel, se va  ține cont de creativitatea ideii și  de impactul vizual al galeriei de artă atât în momentul în care aceasta este deschisă publicului, cât și în momentele în care este închisă vizitării, dar, bineînțeles, acesta va puncta și calitatea arhitecturală al obiectului propus, adaptarea la spaţiul public existent și dialogul cu fondul construit învecinat.

Se va ține cont și de interactivitatea cu publicul  care este și ea importantă.  Acesta galerie de artă este ceva mai atipică și se dorește ca  lucrările de artă să nu fie expuse doar pentru a fi privite de la depărtare ci însăși construcția trebuie să devină un obiect de artă.

concursul art point revine în piața mică din sibiu pe 28 septembrie
Sursă foto: Art Point

 

Propunerile creative sunt așteptate și pot fi trimise până în 28 septembrie la adresa de email concurs.artpoint@gmail.com.

De asemenea, materialele trebuie să respecte specificațiile tehnice descrise în Regulamentul ce poate fi consultat pe site-ul: www.aios.ro/artpoint.

Planșele cu propunerile vor conține informații grafice și text cu soluţiile generale, punând accentul pe elementele cu valoare în transmiterea conceptului propus, inclusiv cu aspectul clădirii văzute de sus, deoarece galeria de artă va fi amplasată în imediata vecinătate a celui mai important obiectiv turistic din Sibiu -Turnul Sfatului- de unde se vede orașul de la înălțime.

Pentru cei interesați propunerile trebuie să conțină:

Organizatorii cer ca propunerile să detalieze modul de expunere ale lucrărilor de artă, prezentând patru scenarii de vizitare:

  1. expoziție de tablouri (diverse dimensiuni – publicul nu trebuie să atingă exponatele, putând fi văzute din față, chiar și printr-un perete transparent/ mobil);
  2. expoziție de sculpturi (diverse dimensiuni – publicul nu trebuie să atingă exponatele, fiind un avantaj dacă acestea pot fi văzute din mai multe unghuri);
  3. expoziții conceptuale (publicul trebuie să fie integrat în expoziție, având posibilitatea de a experimenta trăiri cu ajutorul sunetului și a luminii, precum  și a faptului că trece fizic prin expoziție);
  4. fiind o galerie de artă cu program de funcționare 11:00-22:00, construcția propusă trebuie să fie în sine un obiect de artă, astfel încât să fie atractivă și pe perioada în care aceasta este închisă vizitării.

Planșele cu proiectul nu trebuie să conțină numele  participanților și nici  elemente  distinctive cu ajutorul cărora aceștia pot fi  identificați  de către membri ai juriului. Numele și datele de contact vor fi transmise doar în corpul emailului de înscriere la concurs.

Premiile puse în concurs:

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, organizatoarea acestui concurs internațional, oferă ca premiu suma de 2.000 lei, iar câștigătorul va primi și o excursie la Sibiu împreună cu familia sau cu un prieten/ prietenă, plătind toate cheltuielile de cazare și transport, indiferent de țara de unde se află câștigătorul/ câștigătoarea. Sejurul de cinci zile la Sibiu este oferit câștigătorului pentru a participa la inaugurarea galeriei de artă (oricând în perioada iulie-septembrie 2022). Există și două mențiuni a câte 500 lei.

concursul art point revine în piața mică din sibiu pe 28 septembrie
Sursă foto: Art Point

Concursul face parte din proiectul Orașul Artiștilor aflat la a 5-a ediție, fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu