Tânărul care a intrat cu pistolul într-o clasă la Cisnădie, condamnat. Și-a recunoscut faptele
Sursa: www.lic-gustavgundisch.ro

Cazul tânărului care în primăvara anului trecut a intrat cu un pistol în liceul Gustav Gundisch din Cisnădie (DETALII AICI), a fost tranșat în justiție. Acesta a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru gestul nesăbuit.

Studentul Facultății de Drept din Sibiu a fost găsit vinovat pentru port și folosire fără drept de obiecte periculoase, amenințare și tulburarea liniștii și ordinii publice în urma unui incident petrecut în primăvara acestui an într-o sală de clasă a Liceului Gustav Gundisch din Cisnădie, anunță libertatea.ro. Pe 6 septembrie, tânărul a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să respecte un program de supraveghere, iar timp de doi ani să nu mai poarte nicio categorie de arme.

Scenele uluitoare cu tânărul de 19 ani care a dat buzna într-o sală de clasă și a început să agite un pistol în aer, amenințând o elevă s-au petrecut pe 18 martie, anul acesta, la Liceul Gustav Gundisch din Cisnădie, în timpul unei ore de matematică.
Totul ar fi pornit de la un schimb de mesaje pe WhatsApp, tânărul fiind ofensat că eleva din clasa a XII-a nu i-ar fi răspuns la o solicitare. Dimitrie S., fost elev al Liceului Gustav Gundish a reușit să intre fără probleme în incinta unității de învățământ, păcălind paznicul și un profesor, cu care s-a întâlnit în curte, că își vizitează fosta clasă.
Inițial, tânărul a intrat în sala de clasă la ora 8, chiar înainte de începerea cursurilor, însă fata pe care o căuta nu se afla în încăpere, motiv pentru care a ieșit, fără să spună nimic. La ora 8.30, în timpul orei de matematică, el a dat buzna în sala de clasă. Eleva pe care o căuta se afla la tablă și rezolva un exercițiu.

CITIȚI ȘI: Elevă amenințată cu pistolul de față cu colegii la Cisnădie – Și-a supărat iubitul

„Să-mi spui cine a trimis mesajul ăla”
„De data aceasta văzând-o, a scos de sub haină un pistol ce părea letal pe care a început să-l agite în aer și înspre persoana vătămată, în timp, ce pe un ton ridicat, i-a solicitat: «Să-mi spui cine a trimis mesajul ăla». De asemenea, tânărul i-a mai transmis persoanei vătămate că, dacă până la ora 12.00 nu-i dă răspunsul, o să vadă ea”, au precizat anchetatorii.
„Toată clasă a rămas uluită de gestul și comportamentul inculpatului”, le-a declarat profesoara de matematică polițiștilor, subliniind că întreaga scenă s-a petrecut într-un timp foarte scurt.
Cadrul didactic i-a cerut tânărului să părăsească sala de clasă, însă intervenția ei nu a avut niciun efect. Tânărul agita pistolul deasupra capului și a ieșit din sală după ce a aruncat o privire amenințătoare elevei paralizate de spaimă lângă tablă.
După plecarea sa, au fost alertați polițiștii care au declanșat o anchetă. Adolescenta a declarat că la sfârșitul lunii februarie fusese abordată pe WhatsApp de fostul său coleg care îi spunea că vrea să fie prieten cu cu ea, însă l-a refuzat. Ulterior, în seara de 16 martie, adolescenta a fost din nou contactată, iar după un schimb de replici a decis să-i blocheze numărul de telefon.
A doua zi, tânărul și-a achiziționat un pistol tip airsoft de la un magazin din Sibiu și a decis să meargă la fostul său liceu pentru a a-i da o lecție fetei.

Acesta a povestit că imediat după ce a ieșit din liceu, realizând ce a făcut, acesta a aruncat pistolul în râul Valea Argintului ce traversează orașul Cisnădie. Arma nu a mai fost găsită de polițiști. Pentru că și-a recunoscut faptele și le-a regretat, Judecătoria Sibiu a dispus condamnarea tânărului cu o pedeapsă îndreptată spre limita minimă.
Astfel, acesta a primit un an și trei luni închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de doi ani. În această perioadă, el are interdicția de a deține sau purta orice categorie de arme. În plus, a fost obligat să achite 1.000 de lei daune morale elevei amenințate. Decizia Judecătoriei Sibiu nu este definitivă.

Ultima oră

Comentariul meu