weekend plin la sibiu - sibiu music fest și dirty nano, cap de afiș al distracției

Se anunță un final de săptămână plin. Evenimentele se ”înghesuie” la Sibiu în primele zile ale toamnei, cât vremea mai permite organizarea lor în aer liber. Așa că faceți-vă bine planul, pentru că zilele care urmează abundă în concerte, petreceri, spectacole de tot felul și evenimente în Muzeul Astra.

Weekend-ul este deschis de petrecerea organizată vineri la Backyard. Dirty Nano va urca pe scenă, așa că nu încape îndoială că va fi distracție. Bilete se mai pot cumpăra de la intrare, iar toate informațiile despre accesul la eveniment se găsesc AICI. 

weekend plin la sibiu - sibiu music fest și dirty nano, cap de afiș al distracției

Săptămâna Europeană a Mobilității ”acoperă” și acest final de săptămână. Activitățile sunt diverse și țintesc toate categoriile de vârstă. Detalii AICI 

YouTube video

Focus in the City aduce în Piața Mare, până duminică, concerte și nelipsitele food truck-uri. Detalii AICI 

weekend plin la sibiu - sibiu music fest și dirty nano, cap de afiș al distracției

Gagaga și alții ca el” este spectacolul de la Gong ce începe vineri, la ora 18. Este un spectacol educațional, cu păpuși, ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură. Muzical și exaltant, spectacolul de la Sibiu are un caracter interactiv, iar publicul este invitat să intervină în desfășurarea acțiunii de pe scenă pentru a decide finalul poveștii. Evenimentul are o durată de 40 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

Steaua fără nume” se joacă duminică seara, de la ora 19, în sala mare a Teatrului Radu Stanca. Pe scenă vor urca Cătălin Pătru, Cendana Trifan, Adrian Neacșu, Serenela Mureșan, Florin Coșuleț, Mihai Coman, Patricia Buraga, Viorel Rață, Sanda Anastasof.

Sâmbătă dimineața, de la ora 10, copiii vor picta frunze la Atelierul de creat Povești de la Teatrul Gong. Apoi, duminică, tot de la ora 10, la Atelierul de Meșterilit, vor confecționa măști cu animale fantastice marine. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00). Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare.

weekend plin la sibiu - sibiu music fest și dirty nano, cap de afiș al distracției

Fata babei și fata moșneagului” se va juca pentru cei mici, la Teatrul Gong, sâmbătă de la ora 11 și de la ora 18. Spectacolul este recomandat copiilor de peste 5 ani, iar biletul flexibil costă 12 lei.

Sâmbătă, de la ora 19, ”Povestea prințesei deocheate„ se spune la Fabrica de Cultură de pe strada Triajului. Spectacolul nu este recomandat celor sub 16 ani. durează 2 ore și 30 de minute.

Weekend-ul se va încheia cu unul din marile evenimente ale Sibiului- Sibiu Music Fest. Va avea loc duminică, în Piața Mare, de la ora 19. Pe scenă vor urca nume cunoscute ale muzicii românești, dar mai multe detalii, AICI 

Muzeul ASTRA va găzdui mai multe evenimente în acest final de săptămână: Târgul Sibian – experiențe autentice, care va pune în scenă trei componente distincte: gastronomie, împletit nuiele și pictat mobilier. De asemenea, vor fi organizate animații și ateliere de confecționare a gardurilor arhaice, dar și ateliere de tâmplărie și dulgherie tradiționale în Programul Grădină și Peisaj în Muzeul ASTRA, 2021. În cadrul programului cultural multianual „Grădină și peisaj” se vor organiza în perioada 17-19 septembrie ateliere dedicate dulgheriei și tâmăplăriei tradiționale. Se vor evidenția practici arhaice de realizare a sistemelor de împrejmuire, specifice gospodăriilor din ruralitatea românească. În același timp, acestea vor exemplifica și modele de mobilier țărănesc, realizat cu tehnici specifice și cu instrumentar arhaic.

weekend plin la sibiu - sibiu music fest și dirty nano, cap de afiș al distracției

Printre atâtea evenimente, o oră liberă dacă rămâne, nu o pierdeți, pentru că e păcat să nu mergeți la Cinegold să vedeți unul din filmele programate aici. Sunt pregătite pelicule pentru toate gusturile, de la copii la adulți: Luca, România sălbatică, Patrula cățelușilor, Boss Baby: afaceri de familie, Croazieră în Junglă, Zăpadă, ceai și dragoste, După ce ne-am îndrăgostit, Câmp de Maci. Programul complet, AICI

 

 

Ultima oră

Comentariul meu