trei focare de coronavirus la sibiu - unul dintre ele, la cjas unde sunt infectați 12 angajați

Trei focare de coronavirus sunt active, în prezent, în județul Sibiu. Unul dintre ele a fost identificat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), acolo unde 12 angajați sunt infectați. Alte două au fost identificate la o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică și la o companie producătoare de marochinărie din Sibiu.

Focarul de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu a fost identificat în data de 14 septembrie 2021. Doisprezece angajați au ieșit pozitiv la testarea COVID. Pentru șapte contacți s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.

Cel de-al doilea focar, identificat în aceeași zi, este la o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică. Cinci angajați sunt pozitivi, iar pentru șapte contacți s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. Potrivit surselor Ora de Sibiu, este vorba despre compania Heckler România.

Cel de-al treilea focar de coronavirus a fost identificat în data de 15 septembrie 2021 la o companie producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu. Șapte angajați au COVID, iar opt contacți au fost plasați în carantină la domiciliu. Potrivit surselor, este vorba despre Minoronzoni SRL Bergamo Sucursala Sibiu.

Măsuri dispuse la locul de muncă:

  • s-a luat legătura cu reprezentantul legal al unităților pentru a se dispune măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecției cu coronavirus;
  • s-au solicitat planurile de măsuri adoptate de către fiecare unitate în actualul context epidemiologic;
  • s-a dispus măsura de carantina la domiciliu pentru contacții cazurilor confirmate;
  • s-a comunicat perioada de carantină pentru fiecare caz în parte;
  • s-a recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar dacă prezintă simptome să apeleze serviciul 112 pentru a fi transportați la spital pentru investigații și tratament de specialitate;
  • s-a recomandat dezinfecția spațiilor, iar unitățile au pus la dispoziție dezinfectanți, echipamente de protecție și au luat măsuri pentru distanțarea socială.

Ultima oră

Comentariul meu