Sibiul are campion național la karting - Cristian a impresionat pe toată lumea

Cristian Popa Comăniciu are 10 ani și este sibianul campion național de karting. Competiția a avut loc la finalul săptămânii trecute, iar cu rezultate foarte bune s-au întors acasă alți opt copii.

La ultimul act din Campionatul Național de Karting au concurat peste 100 de participanti, adulți și copii, dintre care 9 sunt din Sibiu. Unul dintre aceștia a obținut titlul de campion național. Cristian are 10 ani și practică acest sport de 4 ani, debutul fiind în anul 2018. ”de mic i-au plăcu mașinile, am observat că are înclinație către așa ceva. nu știa să meargă, dar avea o mașinuță pe are știa să o manevreze față-spate. E pasionat”, spune tatăl lui Cristian.

Antrenamentele însă sunt mai greu de făcut, și asta pentru că în Sibiu nu există o pistă pentru karturile mari. ”Înainte se antrena pe pista de la Metro. Acum, că a trecut la karturi mai mari, aici nu avem o pistă pentru concursuri. Mergem de câteva ori pe an la Târgu Secuiesc. În rest, la concursuri mergem înainte cu cțteva zile și se anreează pe acel circuit”, spune tatăl copilului.

Nu doar Cristian s-a întors cu rezultate bune de la competiție.

La clasa Promo, copii intre 5 si 7 ani, Daniel Tudor(RoadRunner Racing Team), cel mai mic dintre sibieni, a obtinut locul 14.

La clasa Micro Rotax (copii intre 6 si 9 ani), doi sibieni au urcat pe podiumul etapei si al campionatului.

Vintila Evan (Sibiu Racing Team) a ocupat pozitia a doua, in aceasta etapa, devenind vicecampion national. Tantar Stefan (RoadRunner Racing Team) a ocupat ultima treapta a podiumului atat in cursa cat si la finalul campionatului.

La clasa Mini 60(copii intre 8 si 12 ani), Sibiul a fost reprezentat de pilotul Mircea Patru (BRT). Acesta a obtinut un onorabil loc 4 la finalul cursei, aceeasi pozitie ocupand-o in clasamentul general.

Clasa Junior Rotax (copii intre 12 si 14 ani) a avut si cea mai importanta participare, 3 sibieni concurand alaturi de alti 14 piloti romani si straini.

Wolter Alexandru (RoadRunner Racing Team) a fost cel mai bine clasat sibian ocupand pozitia a 8-a la finalul etapei.
Vasile Sebastian (RoadRunner Racing Team) s-a clasat pe pozitia a 13-a. Popa Nicolae (RoadRunner Racing Team) a debutat in karting la aceasta etapa descurcandu-se onorabil.

La clasa Senior Rotax (peste 15 ani) Sibiul a fost reprezentat de Melzer Tim (Tutuian Racing Team).Multiplu campion national, plecat ultimul in finala a 2-a, in urma abandonului din prima finala, a reusit sa termine pe locul doi din 16 participanti. In clasamentul etapei a terminat pe pozitia a 6-a.

Ultima oră

Comentariul meu