focus in the park se mută în 2021, in the city
  • 15-19 septembrie – ultima zi va fi pe terasa Promenada Sibiu

  • Zonă verde de peste 300 de metri pătrați în Piața Mare

  • Alternosfera, Coma, OCS, byron, The Mono Jacks, Domino, Onenightstand, Suburbia11, Jazzybit, The Eclectors

  • Sibiutiful Street Market

 

Sibienii se vor bucura, în perioada 15-19 septembrie 2021, de o ediție specială a festivalului care, în ultimii ani, a strâns mii de petrecăreți în Parcul Sub Arini. Focus in the Park devine anul acesta Focus in the City, întorcându-se acolo unde a început totul – în inima orașului.

Motivul este unul independent de dorința organizatorilor. Din păcate, anul acesta au fost mai multe obstacole din punctul de vedere al locației. Starea de urgență și obligativitatea de a închide o foarte mare a parcului ar duce la pierderea efectului de „libertate” pe care locația îl asigura, în timp ce lucrările de la stadion și de la Bolta Rece au făcut accesul la zona de festival aproape imposibil.

Costurile în parc sunt aproape duble, pentru că zona de festival nu are nici un fel de infrastructură, totul fiind creat de la zero, iar fără suportul financiar de al partenerilor a fost imposibilă organizarea evenimentului în locația care l-a consacrat în ultimii ani.

„Știm că vă e drag festivalul din parc, pentru că și nouă ne e. Însă anul acesta, din motive obiective și care nu au nicio legătură cu noi am ales să readucem Focus-ul în inima orașului, acolo unde, de altfel, a pornit, în anul 2013, Focus Festival. Promitem să facem tot ce putem pentru a aduce atmosfera din parc în oraș, așa că vom amenaja un spațiu de peste 300 metri pătrați de zonă verde în Piața Mare” – Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu, organizator al festivalului.

Cele mai faine trupe ale momentului, în centrul Sibiului

În 16 septembrie îi ascultăm pe cei de la Domino și Alternosfera, vineri urcă pe scena festivalului the Mono Jacks și Coma, sâmbătă de la ora 19 cântă Onenightstand, byron și Omul cu Șobolani, iar duminică, pe terasa Promenada Sibiu vor fi Jazzybit, Suburbia 11 și the Eclectors, începând cu ora 17.

Programul poate fi consultat și pe pagina oficială de Facebook a festivalului – https://www.facebook.com/focusinthepark

Sibiutiful Street Food Market

Ca în fiecare an, va fi amenajată o zonă generoasă de street food, numită de data aceasta „sibiutiful street food market” – aceleași preparate delicioase dar într-un decor mai alternativ, mai istoric și mai muzical!

Peste zece food truck-uri vor fi deschise în Piața Mare – Bătrânu Sas, Mexican Bizness, IndiVan, Plescavita Van, Cot Cot on Wheels, Mizilicuri, Mimi’s Delices

Totodată, ca mâncarea să intre bine, nu poate fi cumpărată fără să fie combinată cu beri și vinuri alese.

 

Brățări pentru accesul în zona de festival

Toată zona va fi împrejmuită, însă accesul publicului nu va fi limitat. La intrarea în cort vor fi disponibile informații legate de COVID, iar cei care vor dori să intre pot face dovada vaccinării sau a unui test ori certificat de boală, primind o brățară roz de trecere liberă.

Restul persoanelor vor fi termoscanate la intrare și vor fi obligate să poarte masca pe toată perioada eventului.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu

Partener principal: Continental Automotive Sibiu

Parteneri oficiali: Consiliul Județean Sibiu și Polisano Pharma

Sponsori: Heineken | Strongbow | IQOS România | Red Bull Romania | Jägermeister | Terra Building

Partener de tradiție: Set Up | Plastic Pro

Partener special: A1 Events | Promenada Mall Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu