video: sediu ultramodern pentru isu și smurd la șelimbăr - cincizeci de angajați la unitatea inaugurată marți

Sediul ISU SMURD din comuna Șelimbăr a fost inaugurat, marți, în cadrul ceremoniei organizate în preajma Zilei Pompierilor. Cincizeci de angajați are unitatea, aceștia fiind gata să intervină mai rapid pentru salvarea cetățenilor aflați la nevoie. ISU Șelimbăr va asigura o intervenție promptă în întreaga zonă, inclusiv pe autostradă.

[fvplayer id=”171″]Unitatea ISU SMURD de la Șelimbăr a fost inaugurată, marți, în prezența primarului comunei Șelimbăr, Marius Grecu, președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și ministrului Muncii, Raluca Turcan. Ceremonia de inaugurare a fost organizată, de asemenea, în preajma Zilei Pompierilor. video: sediu ultramodern pentru isu și smurd la șelimbăr - cincizeci de angajați la unitatea inaugurată marți

„Am spus-o și astăzi, dar și cu alte ocazii: nu e îndeajuns să ne rugăm pentru vremuri ușoare, ci și pentru oameni care să ne ajute în vremuri grele. Salvatorii ISU, cu toții, sunt aceștia! Nu am putut, privind tinerii angajați ai ISU Șelimbăr, să nu remarc din nou cu emoție că dupa viața în sine, un singur lucru este important: salvarea ei în momente de cumpănă”, spune Raluca Turcan.

„Distincția pe care am primit-o este o distincție a cetățenilor comunei Șelimbăr, fie că sunt din Veștem, Mohu, Bungard sau localitatea Șelimbăr. Datorită lor s-a realizat acest sediu. Pentru că în discuțiile avute cu dumneavoastră, am tras niște concluzii: viața are prioritate”, a spus Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr. video: sediu ultramodern pentru isu și smurd la șelimbăr - cincizeci de angajați la unitatea inaugurată marți

Cincizeci de angajați vor lucra în unitatea ultramodernă, care, de la bun început, a avut ca scop scurtarea timpilor de așteptare la intervenții. Astfel, de aici se va ajunge mai rapid în zona Șelimbărului și în localitățile învecinate, dar și pe tronsoanele de pe autostrada A1.

„Înființarea acestei subunități va reduce semnificativ timpul de răspuns într-o zonă aflată într-o continuă creștere demografică. Raionul de intervenție a acestei noi subunități va include peste 20 de localități situate în partea de Sud, Sud-Vest și Est a județului Sibiu. Astfel, comunitatea va avea asigurată intervenția promptă a pompierilor, fie că este vorba de incendii, urgențe medicale, accidente rutiere sau alte evenimente care să le pună viața sau bunurile în pericol. Prin operaționalizarea acestui nou punct de lucru, timpul mediu de răspuns în situațiile de urgență va scădea, crescând astfel, nivelul de siguranță și protecție a comunității”, anunță reprezentanții ISU Sibiu.
video: sediu ultramodern pentru isu și smurd la șelimbăr - cincizeci de angajați la unitatea inaugurată marți
Subunitatea va funcționa cu patru autospeciale de intervenție: o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o automacara și o autospecială SMURD, din cadrul Detașamentului Sibiu, iar personalul ce va încadra autospecialele va fi format din 14 -24 de pompieri militari.
video: sediu ultramodern pentru isu și smurd la șelimbăr - cincizeci de angajați la unitatea inaugurată marți
„Spațiul, cu dotările aferente, acestui punct de lucru a fost pus la dispoziție de Primăria comunei Șelimbăr prin sprijinul și implicarea directă a domnului primar, Marius Grecu. În semn de recunoștință, pentru colaborarea și sprijinul acordat în îndeplinirea acestui nou obiectiv” domnul inspector șef al ISU Sibiu, locotenent colonel Lucian Trefaș a conferit domnului primar, Marius Grecu și doamnei ministru, Raluca Turcan “Placheta de onoare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu”, mai spun reprezentanții ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu