scandalul de la biblioteca astra continuă - se cere demisia directorului borș - angajații puși să lucreze fără să fie plătiți

Angajații Bibliotecii Astra stau pe un butoi cu pulbere încă din luna iunie. Scandalul a început când directorul instituției a cerut votul consilierilor județeni pentru concedierea a 10 angajați care nu au fost de acord cu diminuarea salariilor. Proiectul a fost retras, s-a constituit o echipă care a încercat să rezolve situația bugetului bibliotecii și care părea că a și reușit. Asta până zilele trecute, când angajații au fost puși să semneze un document prin care acceptă să vină la serviciu dar fără însă să primească salariul. Și fitilul a fost aprins.

Ședința Consiliului Județean din luna iunie a fost una ”aprinsă„, după ce consilierilor li s-a cerut votul pentru un proiect prin care zece angajați ai Bibliotecii Astra urmau să fie concediați. Aceștia s-au autoeliminat, după cum spunea directorul Silviu Borș, pentru că nu au fost de acord cu diminuarea salariului. VEZI AICI DETALIILE DE ATUNCI 

Apoi, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi și s-a constituit o comisie care a încercat să rezolve problema bugetului de la Bibliotecă. Lucrurile păreau că s-au liniștit, dar bomba a explodat din nou când în timpul unei ședințe angajaților li s-a pus o foaie în față pe care scria că sunt de acord cu faptul că vor veni la serviciu, dar salariul îl vor primi atunci când fondurile instituției va permite acest lucru. Angajații s-au revoltat, totul a fost făcut public iar Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu i-a cerut demisia directorului Silviu Borș.

”Fără a contesta calitățile științifice ale domnului Silviu Borș, actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este unul defectuos care a dus Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu în situația de a nu-și acoperi cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului, motiv pentru care conducerea Consiliului Județean Sibiu i-a solicitat DEMISIA.

Considerăm nelegală soluția găsită de domnul manager cu privire la munca neremunerată și prin urmare nu o susținem.

Asigurăm angajații bibliotecii că echipa de conducere a Consiliului Județean Sibiu a făcut toate demersurile către Guvernul României pentru ca, prin rectificarea bugetară, să se aloce sumele prin care să se acopere efectele managementului deficitar al domnului Silviu Borș”, a transmis Daniela Cîmpean prin biroul de presă al CJ.

Care va fi finalul disputelor rămâne de văzut. Până la finalul programului de lucru demisia lui Silviu Borș nu fusese încă înaintată, iar acesta nu a putut fi contactat.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Lui Lupes de la filarmonica de ce nu ii cereți demisia?
    Tot management defectuos se numește!!! Nu sunt bani de salarii…

  2. Strategia e simpla: CJ-ul a dat bugetul. Managerul trebuia să faca restructurarile dar nu a fost lăsat. D-nul Borș o să plece… În Astra sunt persoane care îl vor debarcat. CJ găsește ca prin minune banii. O să numească pe unul ….( gurile rele spun că deja se știe) și gata! D-na Cîmpean o să fie salvatoarea situației. Nu sună frumos , dar se practică.

  3. voi sunteti un ziar care scrie la comanda, da? pai asta ati inteles voi din tot subiectul? vina o poarta CJ, care stia de bugetul insuficient de la inceputul anului. ce trebuie sa faca managerul, sa aduca bani de acasa? daca dai angajati lenesi afara, nu e bine, daca nu iti ajunge bugetul, iar nu e bine.