foto: cine este alin viziteu, pompierul anului din sibiu - salvator și în timpul liber - a ajutat o victimă încarcerată

Alin Viziteu este pompierul anului 2021 din Sibiu. Plutonierul major, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului Sibiu, a fost apreciat pentru meritele și implicarea în misiunile de salvare a semenilor. Unul dintre momentele cheie ale acestui an a fost acela când, în timpul său liber, a sărit în ajutorul victimelor unui accident petrecut între Hosman și Cornățel.

Festivitatea de sărbătorire a Zilei Pompierilor din România a adus multă bucurie la sediul ISU Sibiu. Opt cadre militare au fost înainte în grad, iar plutonierului major Alin Viziteu i s-a acordat distincția „Pompierul Anului”. foto: cine este alin viziteu, pompierul anului din sibiu - salvator și în timpul liber - a ajutat o victimă încarcerată

Plutonier major Alin Viziteu are 35 de ani, este căsătorit și are o fetiță de 1 an și 5 luni. Soția sa, de asemenea, este salvator în prima linie, fiind de profesie medic rezident.

Subofițerul a fost încadrat la ISU Sibiu în anul 2008, fiind absolvent al Școlii de pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești. În prezent, acesta îndeplinește funcția de comandant de echipaj intervenție și, la nevoie, conducător de autospecială în cadrul Detașamentului Sibiu.

Reprezentanții ISU Sibiu spun că subofițerul „s-a evidențiat prin interes sporit și spirit de inițiativă și seriozitate în îndeplinirea misiunilor încredințate”. Un moment important în profesia sa de salvator s-a petrecut anul acesta, în luna iunie, când a fost gata să salveze vieți chiar și în timpul liber.

Mai exact, în data de 16 iunie, pe drumul dintre Hosman și Cornățel, a avut loc un accident rutier. Un microbuz de marfă s-a izbit de un autoturism. Subofițerul se afla în zonă și, deși era liber, a intervenit, cu profesionalism, pentru acordarea primului ajutor victimelor din accident în primele momente ale producerii acestuia. DETALII DESPRE ACCIDENT, AICI

„Cu calm și perspicacitate a acționat prompt evaluând situația existentă și victimele aflate la fața locului concomitent cu apelul la numărul de urgență 112. După ce s-a asigurat că nu există niciun risc, principala sa preocupare a fost o persoană încarcerată între fiarele contorsionate ale microbuzului implicat în accident. S-a bucurat însă nespus că bărbatul era conștient și cooperant astfel că a putut comunica cu acesta asigurându-i toate măsurile de siguranță până la sosirea colegilor participând apoi activ la descarcerarea lui”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

VEZI AICI IMAGINI DE LA FESTIVITATEA DE ZIUA POMPIERILOR

Ultima oră

Comentariul meu