Doi polițiști sibieni și o fostă stewardesă, pe podium la campionatul național de culturism și fitness

Trei sibieni s-au remarcat la finalul săptămânii, la Campionatul Național de Culturism și Fitness și la Cupa Europeană de Fitness care au avut loc la Sibiu. Iulia Băiașu, Radu Țicău și Paul Bud au ocupat locuri fruntașe la ambele competiții, asta după luni de antrenamente și dietă strictă. Cei care merg la sală se prea poate să îi cunoască deja, pentru că sunt unii din cei mai buni antrenori personali din Sibiu. Sau, pe Iulia ar fi putut-o întâlni în timpul unui zbor, pentru că a fost stewardesă, iar pe Radu și Paul dacă au avut probleme cu legea, pentru că primul e fost polițist, al doilea printre cei mai buni.

Campioana vegană

Iulia Băiașu a ocupat locul trei atât la Campionatul Național de culturism și fitness, cât și la Cupa Europeană. Sportul face parte din viața ei de 10 ani, dar de aproape doi a început pregătirile pentru concursuri. Înainte de a alege viața de sportiv, Iulia a lucrat ca stewardesă, iar povestea ei e spusă AICI 

Doi polițiști sibieni și o fostă stewardesă, pe podium la campionatul național de culturism și fitness

Anul acesta Iulia a concurat pentru a doua oară, anul trecut, la Cupa europeană, ocupând locul 4. De data aceasta însă a progresat, dar nu fără muncă multă. ”Pregătirea a durat 6 luni. Nu este vorba doar despre antrenamente, ci despre dieta pe care trebuie să o urmezi. Timp de 6 luni mănânci aceleași lucruri, dar înainte de concurs se schimbă și cantitățile. Eu sunt vegană, așa că din acest punct de vedere a fost un pic mai dificil, pentru că trebuie să îmi iau proteina din altceva, și atunci cantitățile de mâncare, dar și suplimentele trebuie calculate altfel. Dar, privind din acest punct de vedere, acesta a fost unul din lucrurile pe care am vrut să le demonstrez: că se poate să faci performanță și vegan fiind. Și iată că am reușit”, spune Iulia.

Antrenamentele nu fost nici le ușoare, chiar dacă pregătirea s-a întins pe o perioadă destul de lungă. ”Atunci când începi pregătirea aduni masă musculară, apoi înainte de concurs antrenamentele se schimbă, nu mai folosești greutăți atât de mari. Una peste alta, am reușit anul acesta să urc pe podium, deși fetele din toată Europa erau extrem de bine pregătite. Sper ca anul viitor să mia urc o treaptă”, spune Iulia.

Polițistul anului, locul 4 la Europene

Paul Bud este polițist la Serviciul Investigații Criminale. A fost desemnat polițistul anului 2020 (VEZI AICI POVESTEA), dar s-a remarcat și când a prins in infractor, chiar dacă se afla în timpul liber. (CITEȘTE AICI)

Doi polițiști sibieni și o fostă stewardesă, pe podium la campionatul național de culturism și fitness

Paul este și el un împătimit al sportului. Face sală de ani de zile, doar că acum și-a impus un țel personal- să atingă cea mai bună formă fizică posibilă. Și a început antrenamentele de pregătire. ”A fost prima competiție la care am participat. Am vrut să îmi demonstrez că pot mai mult, am făcut-o pentru mine, nu pentru vreun palmares. Antrenamentele au fost grele, au început cu luni în urmă. Iar pentru felul în care au fost structurate și am fost îndrumat trebuie să îi mulțumesc antrenorului Marius Chera. Dar, cel mai greu a fost cu dieta, să renunț la dulciuri. După concurs am mâncat ciocolată, am băut trei cola și am mâncat un hamburger. Dar, toate eforturile și renunțările au meritat, pentru că mi-am demonstrat mie în primul rând că pot să fac ce îmi propun. Și dacă ieșeam pe ultimul loc tot aș fi fost mulțumit, pentru că mi-am atins scopul”, spune Paul. El a ocupat locul 4 la Cupa Europeană de Fitness, dar pentru anul viitor speră să fie și mai bine pregătit pentru un loc pe podium.

Fost polițist, antrenor personal și campion la culturism

Radu Țicău este unul din cei mai cunoscuți antrenori din Sibiu. POVESTEA LUI, AICI Este fost polițist, așa că are disciplina în sânge. A folosit-o în noua carieră de sportiv profesionist, mai exact în culturism. După ce ani de zile a practicat sporturile de contact și-a dorit să își „sculpteze” corpul în alt fel, așa că a început antrenamentele specifice.

Doi polițiști sibieni și o fostă stewardesă, pe podium la campionatul național de culturism și fitness

”De aproximativ un an și jumătate am început culturismul din dorința de a arăta mai bine și de a face performanță. Anul trecut am participat la Cupa României unde am luat locul 4, acum am urcat pe 3, iar la Cupa Europeană pe 4. Consider că sunt niște performanțe pentru mine, obținute după luni cu câte trei antrenamente pe zi și o dietă strictă. La naționale am intrat pe scenă la miezul nopții, pentru că au fost foarte mulți concurenți. Iar până atunci nu am consumat apă, iar cu 24 de ore înainte foarte puțină. Astea sunt momentele care te-ar putea face să clachezi, dar apoi când vezi rezultatele o iei de la capăt.”, spune Radu. După concurs s-a ”răsfățat„ cu fast food, dar atât, pentru că la finalul săptămânii participă la un nou concurs, pentru care trebuie să fie în formă.

Cei trei nu au în comun doar pasiunea pentru sport, ci și faptul că se antrenează și antrenează la aceeași sală- Hard Work Out, pe strada Abatorului. Acolo este locul unde, cu oricare dintre ei v-ați antrena, corpul ideal e garantat.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu