tupeiști prinși în trafic la sibiu - unul avea alcoolemie de 1,42
foto: arhivă

Un bărbat din județul Alba și altul din Cisnădie au fost prinși de polițiști la Sibiu în timp ce săvârșeau infracțiunea de conducere fără permis, respectiv conducerea sub influența alcoolului. Amândoi s-au ales cu dosare penale.

Unul dintre șoferi a fost depistat pe strada Mirăslău. Acesta este din Albă și are 34 de ani.

„La data de 10 septembrie, în jurul orei 19,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mirăslău de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Alba”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Celălalt șofer a fost prins în seara zilei de 11 septembrie, în jurul orei 19,30, pe strada Siretului din municipiul Sibiu. Polițiștii Biroului Rutier Sibiu l-au testat, iar rezultatul a fost o alcoolemie într-o concentrație de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Bărbatul în vârstă de 58 de ani, domiciliat în orașul Cisnădie, a fost însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Polițiștii sibieni au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, mai spune Welter.

Ultima oră

Comentariul meu