foto: eșecul culoarelor speciale de la școlile din sibiu - părinții parchează cu nonșalanță pe ele

La propunerea polițiștilor de la Rutieră din Sibiu, Primăria a înființat culoare speciale pentru îmbarcarea și debarcarea elevilor în zona a trei școli din municipiu. Marcate cu vopsea roșie, acestea ar trebuie să le atragă atenția șoferilor și să-i facă să înțeleagă care este scopul pentru care au fost concepute. Șoferii sibieni care și-au adus copiii în prima zi la școală n-au înțeles însă cum să le folosească. Mulți au fost cei care au creat haos în trafic fiindcă au parcat cu nonșalanță pe ele. A fost nevoie de echipaje ale poliției care să „păzească” benzile speciale pentru a evita opririle neregulamentare.

foto: eșecul culoarelor speciale de la școlile din sibiu - părinții parchează cu nonșalanță pe ele

Trei școli din municipiul Sibiu au, începând cu noul an școlar, culoare de îmbarcare/debarcare a elevilor. Este vorba despre Colegiul Național „Octavian Goga” , situat pe strada Bastionului,  Școala Gimnazială „Regina Maria”, situată pe strada Zaharia Boiu și Școala Gimnazială nr. 4, situată pe strada Spartacus. Rolul acestor culoare este de a fluidiza traficul rutier în zona centrală a orașului.

Părinții care și-au adus luni copiii cu mașina la școală nu au înțeles rolul lor. Oprirea este strict interzisă aici, însă nu puțini au fost cei care au parcat cu nonșalanță, în ciuda indicatoarelor cu semnificația „oprirea interzisă”. foto: eșecul culoarelor speciale de la școlile din sibiu - părinții parchează cu nonșalanță pe ele

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Sibiu au fost prezenți în zona acestor școli pentru a-i atenționa pe șoferi că n-au voie să parcheze pe zonele marcate cu roșu.

Pe aceste culoare, oprirea este interzisă doar pe parcursul anului de învățământ, de luni până vineri, între orele 07:00 – 20:00. În toate zilele de sâmbătă și duminică, precum și pe parcursul vacanțelor, dar și în intervalul 20:00 – 07:00 în perioada de susținere a cursurilor, aceste sectoare pot fi utilizate pentru oprirea autovehiculelor.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Acele culoare există, cum știe toată lumea, pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor. Ceea ce nu știu unii este că elevii mici nu au voie să iasă singuri pe poartă. Această regulă a școlii trebuie schimbată (eventual să aibă voie până pe trotuar, în fața porții de intrare). Dacă nu acele culoare vor fi goale tot timpul între anumite ore, utilizate conform reglementarilor actuale, și vor creea o și mai mare aglomerație în rest. Copilul nu are voie să iasă din curte, pe trotuar, în fața porții, de unde poate vedea mașina, iar părintele nu are voie să iasă din mașină pentru a ajunge în fața porții, unde poate fi văzut de copil. ?

  2. Dupa cum scrieti in articol..si in cel de ieri, elevii ar trebui sa debarce in mers. Vedeti vca mai exista un termen…stationare.

    1. Liviu tata, mai citeste codul rutier si vezi ce scrie despre imbarcare/debarcare acolo unde se vorbeste de oprirea interzisa.