ziua pompierilor sărbătorită prin mai multe evenimente la sibiu și șelimbăr

Pompierii români sunt sărbătoriți începând din anul 1953, ca urmare a faptelor de patriotism și devotament de care au dat dovadă în 1848, atunci când au apărat Revoluția pașoptistă împotriva intervenției otomane, în bătălia din Dealul Spirii. 

În fiecare an, la data de 13 septembrie este aniversată Ziua Pompierilor din România. Cu această deosebită ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu va desfășura în perioada 10-14.09.2021, o serie de activități dedicate aniversării a 173 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, după cum urmează:

Organizarea activității ”Ziua Porților Deschise”, în data de 13 Septembrie în intervalul orar 09-15:00 atât la subunitățile inspectoratului cât și la sediul ISU Sibiu, str. Vasile Cârlova nr. 16-21, pentru toate persoanele care doresc să ne viziteze.

Comemorarea eroilor pompieri prin depunerea de coroane de flori la mormintele acestora din municipiul Sibiu și localitățile Lunca (județul Teleorman), Fișcălia (județul Vâlcea), Șelimbăr, Coveș și Agnita.

Rularea pe panourile indoor/outdoor din locuri publice (Mall Sibiu și mijloace de transport în comun) a diverselor materiale cu imagini sugestive din misiunile pompierilor miltari.

Ceremonial militar dedicat sărbătorii Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România. Festivitatea va avea loc într-un cadru restrâns cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și va cuprinde înaintarea în gradul următor a cadrelor care s-au remarcat în activitate și premierea “Pompierului anului 2021”.

De asemenea, marți 14 septembrie a.c.,începând cu ora 12.00, în localitatea Șelimbăr, str. Podului, va avea loc Ceremonialul militar organizat cu prilejul Operaționalizării Punctului de lucru Șelimbăr.

La ceas aniversar le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată constant și îi asigurăm că pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent pentru a interveni în sprijinul semenilor și pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență.

Ultima oră

Comentariul meu