weekend la sibiu - festin culinar și party-uri la foodie, filme pe cinste la astra film festival și cinegold

Weekendul bate la ușă și aduce cu el o serie de evenimente la care sibienii sunt invitați să participe. Foodie nu s-a terminat, astfel că petrecerea și festinul culinar continuă, filmele de la CineGOLD rulează zilnic și avem și premiere, mocănița de pe Valea Hârtibaciului urmează să fie sărbătorită, iar împătimiții de lectură sunt așteptați la Târgul de Carte „Gaudeamus” din Piața Mare.

Cu atât de multe evenimente, pentru toate vârstele și gusturile, nu ai cum să te plictisești în Sibiu. Tu unde mergi în weekend?

[fvplayer id=”163″]Foodie

Foodie continuă și în acest weekend. Muzică bună, mâncare delicioasă de la cele mai populare foodtruck-uri din țară, distracție pe cinste în zona dedicată copiilor – reprezintă rețeta perfectă pentru un weekend de neuitat.

Vineri se anunță o seară incendiară cu Alex Zara și deja celebrul Jay Ko care vor mixa în Parcul Tineretului din Sibiu. Sâmbătă Cipi Hampu ne „încălzește” pentru show-ul lui AFGO, iar în ultima zi, pe 12 septembrie se anunță un ”back to back”, sută la sută sibian, cu Zara & Hampu. weekend la sibiu - festin culinar și party-uri la foodie, filme pe cinste la astra film festival și cinegold

În plus, de joi, 9 septembrie, street food park-ul a crescut la propriu. Alături de Bătrânu Sas, Famous Waffles, Gulyaș Master,  Mimi’s Delices, Sucre, Olha Coffee, s-au alăturat și cei de la Mr. Cannoli, Tom Cooks și Soupette. DETALII AICI.

Târgul de Carte Gaudeamus

Împătimiții de lectură sunt așteptați, zilele următoare, la târgul de carte „Gaudeamus” care va avea loc în Piața Mare din municipiul Sibiu. Evenimentul reunește peste 30 de participanți și o ofertă extrem de variată, în măsură să răspundă deopotrivă așteptărilor celor care sunt încă în vacanță și își doresc să se relaxeze cu o carte bună, și celor care au început deja pregătirile pentru noul an școlar. Beletristică pentru toate vârstele, inclusiv titluri din bibliografia școlară, materiale educaționale adaptate atât formulei clasice de desfășurare a cursurilor, cât și celei online, numeroase lansări de carte, muzică bună și jocuri formează nucleul celui mai îndrăgit târg de carte prezent în această săptămână în centrul Sibiului. DETALII DESPRE EVENIMENT AICI

Astra Film Festival – Cine pedalează are reducere la film

Filmele continuă să ruleze la Astra Film Festival și în acest weekend. Pe lângă proiecțiile din incinta muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, organizatorii au surprize pentru invitații lor. Astfel, pentru ziua de sâmbătă, 11 septembrie începând cu ora 17:00, AFF și UBR propun un tur pe bicicletă prin cartierele Sibiului. Pornind din Piața Mică, turul străbate cartiere și străzi din oraș până în Muzeul Astra unde la ora 19 toți participanții sunt invitați la proiecția unui film. DETALII AICI.  weekend la sibiu - festin culinar și party-uri la foodie, filme pe cinste la astra film festival și cinegold

Sâmbătă are loc un moment inedit în Piața Mare a Sibiului, și anume dezvelirea statuii baronului Samuel von Brukenthal. Evenimentul va avea loc la ora 12, președintele Klaus Iohannis fiind și el prezent. Pe www.oradesibiu.ro puteți vedea întregul moment LIVE! DETALII DESPRE EVENIMENT AICI. 

Ce filme vedem la CineGold

Sibienii care ajung la mall se pot relaxa la cinema. Cele mai tari filme rulează aici în weekend. „Zăpadă, ceai și dragoste” se vede în premieră, iar „Boss Baby: Afaceri de familie”, 3D, dublat, se vede în avanpremieră. Programul complet al weekendului în vedeți AICI. weekend la sibiu - festin culinar și party-uri la foodie, filme pe cinste la astra film festival și cinegold

Zilele Mocăniței

Sibienii și turiștii care ajung în județul nostru pot merge, în weekend, la o plimbate cu trenul cu abur pe Valea Hârtibaciului. „În weekendul care urmează vă așteptăm în gara Cornățel cu un tren cu abur! Invitata de onoare din acest an este locomotiva cu abur Crișcior 5, la prima ei apariție pe valea Hârtibaciului. Trenul va mai fi compus din două vagoane închise și un vagon deschis, de vară, la nevoie putând fi atașat și un vagon de biciclete, transportul acestora fiind gratuit, pentru a încuraja cicloturismul, în contextul Anilor Drumeției”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației Prietenii Mocăniței. DETALII AICI  weekend la sibiu - festin culinar și party-uri la foodie, filme pe cinste la astra film festival și cinegold

Teatrul „Gong” îi așteaptă pe copiii din Sibiu să vadă spectacolul „Albă ca Zăpadă și cei șapte pitici”.

„Titlul acesta nu a mai fost prezentat pe scena noastră de aproape 20 de ani. Prima montare a acestei povești a avut loc în 1985, după dramatizarea și în regia lui Kovács Ildikó, unul dintre cele mai sonore nume din regia românească la sfârșit de secol XX, într-un decor creat de Febus Viorel Ștefănescu. Astăzi, la mai bine de 35 de ani de la premieră, spectacolul este reluat sub coordonarea scenică a actorului Dan Hândoreanu, pentru a aduce un omagiu primilor creatori care au montat această poveste la Sibiu: Kovács Ildikó și Febus Viorel Ștefănescu. Bucuria e cu atât mai mare, cu cât reușim să prezentăm spectacolul ca un cadou de Moș Crăciun tuturor copiilor din România, și nu numai”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copiii și Tineret din Sibiu.

weekend la sibiu - festin culinar și party-uri la foodie, filme pe cinste la astra film festival și cinegold

„Felii” de Lia Bugner, cu Ofelia Popii – la TNRS

O singură actriță. Șapte identități. Și tot atâtea personaje fascinante care îl invită pe spectator într-un periplu alert prin abisurile sufletului feminin care suferă, iubește și iartă cu aceeași intensitate. Ofelia Popii ne oferă prin spectacolul „Felii”, semnat de Lia Bugnar, o experiență halucinantă, compunând, cu o versatilitate incredibilă, o partitură amplă de emoții și individualități ce sondează scenarii variate ale raporturilor interumane, într-o poveste universală despre fragilitatea și forța femeii. Evenimentul are loc sâmbătă în Sala Mare a TNRS de la ora 19:00.

Festivalul George Enescu

Unul dintre cei mai importanți violoniști ai lumii, multi-premiat cu „Grammy”, Gil Shaham, va susține un recital în cadrul Festivalului Enescu, în Sibiu. La Sibiu vor ajunge și „pianista-minune” Yuja Wang și Mahler Chamber Orchestra, un colectiv nomad format din 54 de muzicieni. DETALII DESPRE PROGRAM AICI. 

Ultima oră

Comentariul meu