seminee sau semineuri? care plural e corect?

Indiferent de zona in care locuiesti, probabil te-ai intrebat vreodata care este varianta corecta de plural a cuvantului semineu, pentru ca cel mai probabil ai auzit doar o varianta in functie specificul zonei tale! Noi venim cu raspunsul corect la aceasta intrebare pe care il poti descoperi in cele ce urmeaza!

Datorita experientei noastre in domeniul termicelor de peste 20 de ani, am observat adesea aceasta dilema din partea clientilor sau, in unele cazuri, multi dintre ei corectandu-ne prin intermediul spatiului virtual sau telefonic, cu vedere la varianta ,,corecta” de plural a cuvantului semineu.

Majoritatea locatarilor din diferitelor zone ale Romaniei accepta si incurajeaza doar pluralul specific lor, insa, conform DEX, va punem la dispozitie varianta de plural corecta acceptata in limba romana pentru semineu:seminee sau semineuri? care plural e corect?

,,Semineu” isi are originile in cuvantul provenit din limba franceza ,,cheminee”, iar daca ne raportam la Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, ambele variante sunt corecte!

Prin urmare, ,,seminee” si ,,semineuri” sunt doua variante de plural care pot fi utilizate in mod corect atunci cand dorim sa vorbim despre ,,soba joasa, mare, zidita in perete, cu vatra larg deschisa, in care se pot arde butuci mari si in care fumul, trecand direct in cos, nu-i infierbanta peretii; camin”.

seminee sau semineuri? care plural e corect?

Indiferent de varianta pe care o alegi – seminee sau semineuri – important este ca noi iti punem la dispozitie in mod constant o gama variata de seminee/semineuri pe baza de combustibil lemnos, gaz, electricitate, semineu pe peleti,dar si cu scop decorativ, pe bioetanol si la pachet cu toate accesoriile necesare, la pret atractiv si transport garantat in Sibiu si localitatile aferente! Poti descoperi dispozitive termice inovative, cu forme futuriste si design minimalist, ideale pentru apartament sau casa si in diferite culori, dimensiuni si configurari!

Astazi, termenul de “semineu” are o utilizare foarte mare. Semineu este numit si clasicul dispozitiv cu focar din centrul livingului. Dar semineu este denumita si soba de la cabana. Tot asta este recunoscut si recipientul de bioetanol, bolul de lemne din gradina sau incalzitorul de pe terasa cu care ne incalzim toamna. La o constructie cu usa soba se numeste tot semineu. Dar semineu este si centrala pe lemne, dar si mobilierul cu focar electric LED ce “arde” economic in camera de zi. Asadar, paleta de semineuri este foarte larga si ai de unde alege!

seminee sau semineuri? care plural e corect?

Semineele/semineurile prezente in catalogul PE FOC sunt concepute pentru a satisfice nevoile oricarei persoane, familii sau necesitatile caminului, pentru a te putea bucura de o atmosfera calduroasa, o ambianta placuta si primitoate si momente de neuitat alaturi de cei dragi, in jurul focului arzand in semineul tau din living, camera de zi sau orice alta incapere!

Asadar, in cazul in care traiesti in Sibiu, in localitatile aferente sau in oricare alt judet din Romania, echipa PE FOC iti sta la dispozitie cu cele mai eficiente metode de asigurare a necesarului termic al caminului tau, oferindu-ti in acelasi timp sansa de a-ti decora in mod autentic si deosebit spatiul interior cu o multime de tipuri de sisteme termice pe lemne, termosemineu ieftin, dispozitive pe baza de bioetanol, gaz, vapori de apa, la preturi ieftine si avantajoase si cu garantia unui produs pe viata! Pentru orice informatii legate de seminee sau semineuri, stam la dispozitia ta telefonic sau prin intermediul retelelor sociale, precum si pentru consultanta si specificatii suplimentare ca tu sa alegi corect si in avantajul tau!

Ultima oră

Comentariul meu