mai multe școli din județul sibiu nu au autorizație de securitate la incendiu

Doar 44 de unități de învățământ din județul Sibiu, dintr-un total de 343, au autorizație de securitate la incendiu, iar alte 46 se află în proces de autorizare. Reprezentanții ISU Sibiu au luat la control școlile de județ pentru a verifica dacă pot începe cursurile în condiții de siguranță.

„În perioada premergătoare începerii noului an de învățământ, 2021-2022 reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, împreună cu factorii responsabili din cadrul Inspectoratului Școlar Județean și cei ai administrației publice locale au desfășurat activități de îndrumare și control în scopul evaluării și creșterii nivelului de siguranță la incendiu în unitățile de învățământ de pe raza județului”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Doar 44 de școli au autorizație de siguranță la foc

În momentul de față, doar 44 de unități de învățământ sunt autorizate privind siguranța la foc, iar pentru alte 46 de unități de învățământ este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au obținut avizul care stă la baza realizării unor modificări constructive în interiorul școlilor și se află în proces de autorizare.

La nivelul județului Sibiu funcționează 343 unități de învățământ de stat și particular, dintre care 181 cu personalitate juridică și 162 de structuri școlare. Toate unitățile de învățământ din județul Sibiu au autorizație sanitară de funcționare.

Amenzi la școlile din Marpod, Săliște și Jina

În ultima perioadă, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat activități de îndrumare și control la 15 unități de învățământ de pe raza județului, unde au fost semnalate peste 60 de nereguli dintre care 9 au fost soluționate pe timpul controalelor, iar alte 30 au fost sancționate cu avertismente sau amenzi. Școlile unde s-au dat amenzi sunt Marpod, Săliște și Jina.

Pe timpul controalelor, principalele aspecte urmărite de personalul specializat sunt:

  • asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor;
  • funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
  • exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului;
  • existența și funcționarea stingătoarele de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori;
  • existenţa şi funcţionarea mijloacelor speciale de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.

Odată cu începerea anului școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu va intensifica acțiunile de îndrumare și control la aceste categorii de obiective și va organizarea exerciții destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi și cadre didactice.

Ultima oră

Comentariul meu