statuia baronului brukenthal a ajuns în piața mare - președintele iohannis, așteptat la dezvelire

Statuia baronului Samuel von Brukenthal a fost amplasată în Piața Mare a municipiului Sibiu. În prezent acoperită, statuia urmează să fie dezvelită sâmbătă în prezența președintelui Klaus Iohannis.

statuia baronului brukenthal a ajuns în piața mare - președintele iohannis, așteptat la dezvelire

Statuia Baronului Samuel von Brukenthal, făurită de sculptorul Deak Arpad din Oradea, va fi dezvelită în data de 11 septembrie, începând cu ora 12:00, în prezența președintelui Klaus Iohannis. Ceremonia va avea loc în Piața Mare din municipiul Sibiu.

[fvplayer id=”160″]Statuia este realizată din bronz și are trei metri înălțime, iar soclul pe care este așezată are 60 de centimetri. Aceasta a fost deja amplasată la 8,75 metri de clădirea Muzeului Brukenthal și la 18,70 metri față de clădirea Primăriei Sibiu. statuia baronului brukenthal a ajuns în piața mare - președintele iohannis, așteptat la dezvelireAmplasarea statuii lui Brukenthal este simetrică față de cea existentă, a lui Gheorghe Lazăr, aflată la intrarea în Piața Mare dinspre strada Avram Iancu, fiind orientată cu fața către Piața Mare.

Ultima oră

Comentariul meu