Mărul discordiei dintre romii care s-au bătut la mall - S-au certat pe locurile de cerșit din Anglia

Noi detalii ies la iveală în urma scandalului monstru ce s-a petrecut, luni, în parcarea centrului comercial Shopping City din Șelimbăr. Peste douăzeci de persoane de etnie romă din Blăjel și Brateiu s-au bătut atunci cu bâte și cuțite, patru persoane fiind rănite. Un copil a fost victima neînțelegerilor dintre ei, acesta fiind înjunghiat și, mai apoi, operat de urgență de medicii de la Pediatrie. Se pare că mărul discodiei dintre cele două clanuri ar fi avut legătura cu locurile de cerșit din Anglia. Unii dintre cei implicați în altercație sunt cercetați și în alt dosar ce are ca obiect traficul de persoane.

Pe măsură ce înaintează cercetările în cazul bătăii de la Șelimbăr, ies la suprafață noi detalii despre cei implicați și despre motivele scandalului.

Potrivit surselor judiciare Ora de Sibiu, cei implicați în altercație fac parte din două familii de romi, fiind vorba despre cele mai influente clanuri din zona de nord a județului Sibiu. Atunci când au fost aduse la audieri, cele peste douăzeci de persoane care s-au luat la bătaie le-au spus anchetatorilor mai multe variante cu privire la motivul scandalului.

CITEȘTE ȘI: Copilul de 12 ani înjunghiat în răfuiala de la mall, operat de urgență – A avut o lamă de cuțit în torace

CITEȘTE ȘI: Capetele de acuzare pentru care sunt cercetați cei opt scandalagii de la mall – În total patru oameni au fost răniți

Unii dintre ei au declarat că s-au luat la ceartă din cauza că persoanele din celălalt clan le-au furat locurile de cerșit din Anglia. Anterior, aceștia ar fi avut discuții cu privire la zonele de influență unde obișnuiau să-și plaseze oamenii pe care îi racolau și îi trimiteau să cerșească. Cele două familii au fost, în trecut, prietene și ar fi „lucrat” împreună până când au început să apară neînțelegeri.

Alte persoane dintre cele audiate au declarat că, în urmă cu câteva zile, o persoană din familia adversară ar fi postat pe rețelele de socializare un videoclip în care își arăta arma, ameninând că își va lichida „dușmanii”. Vâzând respectivul filmuleț, cei din cealaltă familie s-au dus după ei la mall, i-au așteptat să iasă din centrul comercial și i-au luat la bătaie fiindcă nu și-au dorit să îi lase nepedepsiți pentru vorbele grele pe care le-au spus pe Internet.

Deocamdată, niciuna dintre declarații nu este clară. Cert este că una dintre familii a mers luni la mall pentru a face cumpărături. Când au ieșit din centrul comercial, oamenii au fost atacați. Cei din cealaltă familie s-au deplasat în parcare cu mai multe mașini, s-au poziționat unii lângă alții și i-au pândit până când au ieșit afară. Ce a urmat după, se poate vedea în imaginile surprinse de oameni.

VEZI AICI IMAGINI DE LA ÎNCĂIERAREA ROMILOR

Se pare că unele dintre persoane sunt cercetate și în alt dosar, aflat pe rol la DIICOT, pentru trafic de persoane. Acestea ar fi fost plasate anterior sub control judiciar. Din acest motiv, scandalul din cauza locurilor de cerșit reprezintă varianta plauzibilă.

În urma celor întâmplate, toate persoanele implicate în scandal au fost duse la audieri. Inițial, opt dintre ele au fost reținute pentru tentativă de omor, loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cursul zilei de marți, șase persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Ultima oră

Comentariul meu