zilele mocăniței, în weekend pe valea hârtibaciului - sibienii, invitați la plimbare cu trenul cu abur

Sibienii și turiștii care ajung în județul Sibiu sunt așteptați, cu mic, cu mare, pe Valea Hârtibaciului căci, în weekend, are loc un eveniment nemaipomenit – Zilele Mocăniței.

Asociația Prietenii Mocăniței organizează, la mijlocul lunii septembrie, evenimentul Zilele Mocăniței. Sibienii sunt invitați să se plimbe cu trenul cu abur și să admire peisajele de pe Valea Hârtibaciului. „În weekendul care urmează vă așteptăm în gara Cornățel cu un tren cu abur! Invitata de onoare din acest an este locomotiva cu abur Crișcior 5, la prima ei apariție pe valea Hârtibaciului. Trenul va mai fi compus din două vagoane închise și un vagon deschis, de vară, la nevoie putând fi atașat și un vagon de biciclete, transportul acestora fiind gratuit, pentru a încuraja cicloturismul, în contextul Anilor Drumeției”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației Prietenii Mocăniței.

Trenul va pleca din gara Cornățel la orele 9:00, 11:00, 13:30 și 15:30 în ambele zile și va efectua traseul Cornățel – Hosman și retur în aproximativ o oră și jumătate, care include o pauză de un sfert de oră la Hosman pentru alimentarea locomotivei și manevrele de întoarcere a garniturii.
Biletele se achiziționează online la https://sibiuagnitarailway.com/…/bilet-zilele-mocanitei/ , specificând ziua și ora la care doriți să călătoriți. Biletele nu sunt returnabile și le veți primi la îmbarcrea în tren. Dacă mai sunt locuri, biletele pot fi achiziționate și direct in gară, dar nu putem garanta că veți avea loc în tren dacă nu achiziționați în prealabil online, sau dacă ratați programarea și veniți la altă oră. În contextul pandemiei, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate vagoanele, chiar și în cel deschis. Fiecare vagon va fi dotat cu dozator de gel dezinfectant, iar între curse vagoanele vor fi dezinfectate.

Ultima oră

Comentariul meu