marcel ciolacu: "dacă moțiunea alianței usr-aur va ajunge la vot, psd o va vota. dar vom merge până la alegeri anticipate"
foto: arhivă

Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 septembrie, că PSD va vota în plen moțiunea USR AUR doar în situația în care această moțiune va ajunge la vot. Acesta a susținut că soluția la actuala criză o reprezintă alegerile anticipate. „Actualul parlament nu mai reprezintă voința poporului. A fost un experiment nereușit al domnului Iohannis”.

„Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot în plen atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna la guvernare și să facă praf PNRR. Soluția o reprezintă alegerile anticipate.Dacă moțiunea AUR USR nu ajunge în plen suntem deschiși să o modificăm și să o depunem împreună”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Guvernul Cîțu trebuie să plece. Dar, dacă trebuie să știți acest guvern este deja plecat”, a mai spus acesta.

„USR PLUS a ales o alință cu AUR și cu aroganța specifică nu a dat nici un semn. Îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR pentru a-și crește vizibilitatea publică. USR PLUS a anunțat deja că rămâne în guvern. Am văzut că nici președintele Iohannis nu își dorește adevărata stopare a crizei. El nu trebuia doar să constate că USR știe doar să strice. El trebuia să recunoască că opera sa, coaliția pierzătorilor, e un eșec.

Dacă moțiunea USR AUR va ajunge la vot, în plen, PSD o va vota. Dar vom merge până la capăt, la alegeri anticipate. Dacă moțiunea nu ajunge la vot în plen, suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR să stabilim un text al moțiunii și în 10 minute o depunem. PSD va participa la ședința Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

E pentru prima oară când aud acuzația de blat cu premierul Cîțu Alegerile anticipate sunt necesare, actualul Parlament nu mai reprezintă voința poporului. PNL, USR și Iohannis nu vor binele acestei țări, vor doar binele lor”, a spus liderul PSD.

Ultima oră

Comentariul meu