dragonii de komodo incluşi pe lista animalelor în pericol de dispariție din cauza schimbărilor climatice

Celebrii dragoni de Komodo, ale căror condiții de viață sunt amenințate de schimbările climatice, au fost incluși pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii privind speciile amenințate de dispariție, relatează AFP.

Clasificată deja drept „vulnerabilă”, categoria cu cel mai scăzut pericol de dispariție, cea mai mare șopârlă din lume și-a văzut statutul ridicat la „în pericol” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, care avertizează că „creșterea temperaturilor și, prin urmare, a nivelului mării le-ar reduce habitatul cu cel puțin 30% în următorii 45 de ani”.

Şi exemplarele care trăiesc în afara parcului natural ce acoperă o parte din insulele din Indonezia unde sunt prezente îşi văd habitatul ameninţat de activităţile omului, potrivit News.ro.

În total, UICN a studiat 138.374 de specii, din care 38.543 (28%) sunt clasate pe diferite categorii “ameninţate”, în timp ce specialiştii avertizează asupra unui colaps continuu al biodiversităţii, unii vorbind despre “a şasea extincţie în masă”.

Alte victime ale oamenilor, rechinii şi pisicile de mare (care fac parte din aceeaşi familie), o reevaluare generală a situaţiei arătând că 37% se află acum în categoriile ameninţate, faţă de 24% în 2014.

Ultima oră

Comentariul meu