studiu - varianta delta nu produce cazuri foarte grave în rândul copiilor

Varianta Delta COVID-19 nu produce cazuri foarte grave în rândul copiilor și adolescenților, scrie AFP.

Îngrijorările legate de consecinţele infecţiilor cu varianta Delta au crescut în ultimele săptămâni în Statele Unite, în faţa unui număr în creştere de copii spitalizaţi, notează AFP.

Centrul pentru controlul bolilor (CDC) din SUA, principala agenţie de sănătate publică din federaţia americană, a studiat datele pacienţilor spitalizaţi cu diagnosticul COVID-19 din 99 de comitate din 14 state americane, acoperind aproximativ 10% din populaţia SUA.

CDC a comparat perioada dintre începutul lunii martie şi mijlocul lunii iunie cu perioada de la jumătatea lui iunie până la sfârşitul lunii iulie, când varianta Delta a devenit dominantă în SUA. Între cele două perioade, nivelul de spitalizare în rândul copiilor şi adolescenţilor (0 – 17 ani) s-a multiplicat efectiv cu 5. Însă, „proporţia copiilor şi adolescenţilor spitalizaţi cu forme grave”, spre exemplu cazurile ajunse la terapie intensivă, „este similară atât în perioada dinainte cât şi în cea în care varianta Delta a devenit dominantă”

În detaliu, din cei 3.116 copii şi adolescenţi spitalizaţi în cele trei luni şi jumătate dinainte de varianta Delta, aproximativ 26% au fost internaţi la terapie intensivă, 6% au fost plasaţi pe ventilator şi mai puţin de 1% au decedat. După răspândirea variantei Delta, dintre cele 164 de spitalizări analizate în intervalul de o lună şi jumătate, aproximativ 23% au avut nevoie de terapie intensivă, 10% au fost plasaţi pe ventilator şi mai puţin de 2% au decedat.

Concluzia CDC este că diferenţa dintre cele două perioade nu este semnificativă din punct de vedere statistic.

CDC a semnalat că numărul copiilor care au prezentat cazuri severe de COVID-19 în perioada dintre jumătatea lunii iunie şi sfârşitul lui iulie este mic, limitând relevanţa comparaţiei făcute. În acest context, datele trebuie monitorizate în continuare, pe măsură ce devin disponibile, scrie Agerpres.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dacă nu produce cazuri grave de ce sa vaccinam copiii? Are vre-un rost? DEMITEREA INCOMPETENTEI DE LA SĂNĂTATE!!! Fiindcă vorbește tot aiurea, a scos măștile de la sport. Gestul ei iresponsabil inseamna ca ori virusul e f ușor, ori nu exista, ori nu se transmite la copiii. Ceea ce e fals! Virusul exista, e periculos, și nimeni nu vrea sa ii moara copiii ca e ea incompetenta și scoate studii din burta. Fără vaccinare în masa nu mai termina niciodată cu virusul acesta. În lipsa vaccinării obligatorii, trebuie reduse colectivele claselor, ca va fi prăpăd cu scolile.Maxim 15 și nici unul mai mult, în orice clasa sa fie distanțare.Asta e de făcut!Si incompetenta nu face nimic în acest sens. Ca de la sănătate se dau aceste masuri, nu de altundeva. Așadar, demiteti incompetenta asta ptr ca pe lângă ca nu reduce numărul elevi din clase, boicotează vaccinarea și prin gesturi ei transmite neîncrederea în autorități și scepticismul fata de virus și vaccin. Ca sa nu mai vorbim ca acum nici o zi s-au aliat cu descreieratii de la aur. Astia lucrează demult împreună?