Pentru copiii din medii vulnerabile, riscul abandonului școlar, educația precară, lipsa de rechizite și haine sunt adevăruri cotidiene. De aceea, fiecare gest de susținere a copiilor din aceste comunități reprezintă o șansă dată lor pe termen lung, o investiție într-un potențial, ce îi poate ajuta să progreseze și să evolueze. În programele SOS Satele Copiilor, copiii primesc șansa unei educații, iar începutul anului școlar, atunci când cei mici au haine și rechizite noi, devine o adevărată bucurie.
De aproape 30 de ani, Asociația SOS Satele Copiilor România se implică activ în susținerea copiilor vulnerabili care nu mai beneficiază de suportul familiei biologice sau ai celor care sunt la risc de separare de ai lor, în comunitățile vulnerabile. Pentru cei dintâi, SOS Satele Copiilor a construit 3 Sate SOS, în trei județe din țară (București, Sibiu și Bacău), unde sute de copii cresc într-un sistem familial, învață și devin adulți responsabili. Peste 90% dintre tinerii care au crescut și au plecat din sistemul de îngrijire alternativă SOS sunt perfect integrați în societate, au un loc de muncă, o educație și sunt pe cont propriu.
Fiecare faptă bună presupune, însă, ajutor din partea noastră, a tuturor. Pentru ca și în această toamnă cei mici să se poată întoarce la școală cu entuziasm odată cu începerea anului școlar, SOS Satele Copiilor a devenit partener al Shopping City Sibiu, lansând împreună campania “Îmbracă-i în fapte bune”. Campania aduce alături ONG-ul, centrul comercial, dar și pe oamenii de bine care doresc să se alături și să se implice pentru copii.
Nu este mândrie mai mare pentru noi ca atunci când copiii care vin în Satele SOS cu un nivel școlar precar ajung să recupereze și să facă, în anumite cazuri, chiar performanță. Acest drum nu este unul ușor și începe în casa SOS, unde copilul este iubit, apreciat și încurajat, apoi continuă cu suport școlar, al pedagogilor SOS, și, nu în ultimul rând, psihologic. Pentru noi, educația fiecărui copil este o prioritate și este garanția unui parcurs bun în viața lui de adult. Este extraordinar să putem oferi, alături de parteneri de încredere, suportul necesar pentru ca fiecare copil să meargă la școală cu capul sus, la fel ca ceilalți colegii din clasă, din comunitate.
Parteneriatul cu Shopping City Sibiu pentru campania “Îmbracă-i în fapte bune”, dedicată copiilor din Satul SOS din Cisnădie, ne bucură extrem de tare și suntem onorați să avem un partener atent la nevoile comunității locale. Mulțumirile noastre merg și către toți oamenii de bine care au ales să se implice pentru copii și să se alăture cauzei SOS” declară Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România
Vizitatorii centrului comercial sunt invitați să achiziționeze până pe 30 septembrie hăinuțe și încălțăminte pentru copii din magazinele partenere, pe care mai apoi le pot dona la Căsuța Faptelor Bune, special amenjată în zona Info Point. Toate produsele vor ajunge la copiii din Satul SOS Cisnădie.
Clienții pot afla mai multe despre poveștile copiilor pe care îi ajută, direct la standurile din magazinele partenere ale campaniei – C&A, Smyk, Noriel, Humanic, Decathlon și DeFacto. Drept recunoștință pentru donație, participanții la campanie vor primi un magnet artizanal, desenat chiar de copiii din Satul SOS Cisnădie.
Devino și tu partener de fapte bune al SOS Satele Copiilor și Shopping City Sibiu și oferă-i unui copil un început de an școlar mai frumos!
Măsuri sporite de protecție în mall pentru #shoppingînsiguranță
Shopping City Sibiu a implementat toate măsurile necesare de prevenție, în linie cu recomandările autorităților, pentru ca vizitatorii să beneficieze de o experiență la cumpărături în siguranță în contextul crizei sanitare: a fost implementată obligativitatea purtării măștii de protecție de către clienți și angajați și controlul temperaturii la intrarea în centrul comercial, iar distanțarea socială de minimum 2 metri este asigurată prin instalarea benzilor de distanțare socială, pentru un shopping responsabil și în siguranță.
De asemenea, centrul garantează distanțarea prin asigurarea în medie a unui perimetru de 20 mp pentru o singură persoană, la nivel de centru comercial, mai ales pentru a evita crearea de aglomerări în zonele de trafic intens cum ar fi: lifturi, scări rulante, zonă food-court, cozi la bancomate, intrări în mall. Totodată, aerul din centrul comercial este filtrat o dată la trei ore, asigurând astfel o purificare intensivă a spațiilor.
Shopping City Sibiu: certificat internațional pentru măsurile de prevenție Covid-19
Shopping City Sibiu a primit Certificatul de Conformitate COVID-19. Obținerea acestei acreditări este dovada că centrul comercial funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță. Experții Safe Asset Group (SAG), companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea, au certificat centrul comercial ca fiind conform normelor de prevenție.
Despre Shopping City Sibiu
Cu o suprafaţă totală închiriabilă de 83.000 mp, Shopping City Sibiu este cel de-al treilea parc de profil din România şi cea mai importantă zonă comercială din oraş, atât ca dimensiune, cât şi ca mix al retailerilor ancoră: două hypermarket-uri Auchan şi respectiv, Carrefour, Mobexpert, Leroy Merlin, Altex, Flanco, Decathlon, Hervis, C&A, H&M, New Yorker, Deichmann, Humanic, DM, Takko, Mohito, Cropp, House, De Facto, Mizar,Triumf, Penti, Teilor, Smyk, Sabon, Optiblu, Sizeer, CCC, Pandora sau Noriel.
Shopping City Sibiu a intrat în 2018 într-un amplu proces de modernizare și extindere, ce a fost finalizat, în primăvara anului 2019, cu un nou nivel, dedicat foodcourt-ului și peste 50 de noi spații de cumpărături și divertisment.
În ansamblul său, parcul comercial reuneşte un mix de retaileri reprezentativi internaţionali şi locali, care definesc Shopping City Sibiu drept principala destinaţie de shopping din oraș si împrejurimi.
Shopping City Sibiu este situat la 5 minute de centrul oraşului, lângă DN1, şi dispune de 2.500 de locuri de parcare.
Despre SOS Satele Copiilor România
Asociația SOS Satele Copiilor România are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă. În cei 28 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Anual, peste 700 de copii și tineri sunt sprijiniți în mod direct de SOS Satele Copiilor, dintre care peste 150 cresc în Satele SOS, alături de Mame SOS și de fraţii biologici sau sociali, iar 550 de copii sunt sprijiniți să rămână în familia lor și să nu trăiască trauma separării.
Asociația SOS Satele Copiilor România este considerată un model de bună practică în protecția copilului și se numără printre inițiatorii modelului caselor de tip familial în România, al centrelor de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din comunități și al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viață independentă pentru tinerii din sistemul de protecție.