update imagini revoltătoare - copil de 11 ani din sibiu la volan cu știrea mamei - „soția și fetița mea erau în mașină”

Imagini revoltătoare pe un drum public din județul Sibiu. Un copil de numai 11 ani este filmat în timp de conduce un autoturism cu știrea mamei lui. În mașină, alături de ei, s-ar afla și sora băiețelului, la rândul ei minoră. Tatăl copiilor vine cu acuzații grave la adresa femeii acuzând-o că a pus în pericol viața celor doi.

UPDATE

Avocat Alexandra Lupea, în calitate de reprezentant convențional al soției bărbatului care a transmis informațiile de mai jos, solicită publicarea următorului drept la replică:

„Divortul a fost cerut de sotie la jumatatea lunii august, aceasta plecand de acasa impreuna cu cei doi copii minori, de aproximativ patru luni, pentru a se adaposti de violentele fizice si verbale ale sotului. Deci nu este adevarata afirmatia ca cei doi soti au hotarat de comun acord sa introduca divortul. Afland despre faptul ca sotia lui a introdus actiunea de divort, sotul a inceput sa o agreseze psi- hologic pe mama minorilor cu telefoane la miez de noapte si cu verificari facute la locul ei de munca sau cu vizite la domiciliu, la ora 2 dimineata. Totul a culminat duminica 29 august, cand mama minorilor a fost amenintata cu un un pistol, de agrement, amenintare transmisa si prin intermediul fetitei minore. Astfel tatal copiilor i-a transmis mamei ca daca nu se intoarce acasa ii trage glontul aratandu-i atat fetitei cat si mamei pistolul. Pe rolul Judecatoriei Saliste s-a aflat un dosar privind emiterea unui ordin de protectie solutionat in favoarea mamei, prin emiterea acestuia pe termenul maxim prevazut de Legea 217/2003 si anume 6 luni.

In momentul de fata exista pe rolul instantei si un dosar privind o ordonanta presedintiala pentru stabilirea provizorie a domiciliului minorilor la domiciliul mamei precum si pentru stabilirea provizorie a unui program de vizita in favoarea tatalui deci nu sunt adevarate afirmatiile ca le este interzisa comunicarea copiilor cu tatal.

Cu privire la filmuletul prezentat de dumneavoastra va solicitam sa il retrageti deoarece in cadrul lui este prezentat un minor si acesta face parte dintr-o ancheta penala pendinte. De asemena ne rezervam dreptul de a face declaratii cu privire la acest filmulet doar in cadrul dosarului penal pendinte. Va anuntam ca pana la o solutie definitiva pronuntata de instanta penala orice cetatean se bucura de prezumtia de nevinovatie.

Avem insa rezerve vizavi de temerea exprimata in articol de tata, fata de viata copiilor lui avand in vedere ca pana la introducerea cererii de divort si pana la emiterea ordinului de protectie tatal minorilor a folosit filmuletul pentru santajul familiei mamei, cerandu-le tuturor sume de bani in schimbul filmuletului. Exista o plangere penala cu privire la savarsirea infractiunii de santaj”, Av. Alexandra Lupea.

Știrea inițială

Un bărbat din Sibiu a trimis pe adresa redacției un clip video în care apare un băiețel care conduce o mașină pe un drum public. Sibianul spune că cel aflat la volan este chiar fiul lui, iar soția sa, cu care se află în proces de divorț, ar fi știut ce se întâmplă.

YouTube video

„Băiatul de la volan e băiatul meu. În urmă cu două luni mi-a trimis chiar el filmarea pe WhatsApp. Se vede că se află pe un drum public, din ce bănuiesc eu între Șura Mică și Ocna Sibiului. Mașina respectivă îi aparține fostului cumnat, soțul surorii soției mele. Acesta se afla și el în vehicul, cu soția mea și cu fetița noastră de 10 ani”, a spus, pentru Ora de Sibiu, Ciprian Marius Ruzsa.

Bărbatul a dus imaginile la Parchet

Sibianul spune că, anul acesta, el și soția lui au decis să divorțeze. După ce au depus actele de divorț, el a decis să plece la muncă în agricultură în Germania. „Pentru copii, să pot să le ofer un viitor. Am rate la bancă pentru un apartament și trebuia să fac ceva. Vreau să le las ceva în urmă”, spune bărbatul. Soția lui a decis să se mute, împreună cu cei doi copii ai lor, în satul Cristian, la mama sa.

Recent, bărbatul s-a întors în țară și s-a decis să depună o plângere la poliție, fiind revoltat de faptul că soția lui a pus în pericol viața copiilor. „Am anunțat și poliția. Ieri (n.red.: joi) am fost și la Parchet, am dus pe stick filmarea, acum aștept să văd ce se întâmplă. Vreau să se aplice legea și să se ia măsuri. Soția să primească o amendă, iar proprietarul mașinii să fie sancționat așa cum se cuvine. Am fost și la Protecția Copilului, însă nu am primit încă un răspuns”, povestește Ciprian Marius Ruzsa.

Ordin de protecție. Nu a putut să-și vadă copiii

Bărbatul spune că s-a întors în țară cu cadouri pentru copiii lui. Nu a reușit să îi vadă însă din cauza unui ordin de protecție pe care femeia l-a obținut. „Le-am cumpărat haine pentru școală și niște jucării. Am vorbit cu băiatul pe video și le-am arătat ce le-am luat. La fată un ursuleț de pluș și la băiat un pistol de jucărie cu bile de plastic. Mama lor a văzut totul pe cameră și a denaturat lucrurile, s-a dus la poliție și a făcut plângere că am amenințat-o eu cu un pistol, lucru total neadevărat. Așa a reușit să obțină un ordin de restricție. Șase luni nu am voie să mă apropii de ea. Deși ordinul este doar pentru ea, eu nu am putut să-mi văd nici copiii. Mi-a fost frică să mă duc să-i văd, că poate anunța poliția că vin la ea”, spune sibianul.

Copilul, urcat la volan fiindcă „era supărat”

Bărbatul spune că, atunci când s-a emis ordinul de protecție, sora femeii ar fi mărturisit care este motivul pentru care l-au lăsat pe băiețel să conducă o mașină. „Sora soției, adică nevasta proprietarului mașinii, a depus mărturie mincinoasă la Tribunal la Săliște, când a obținut ordin de restricție. A zis când am întrebat eu de videoclip, cu mâna pe Biblie, că l-au pus pe copil la volan pentru că era supărat, să-i mai ridice moralul. Ei zic că erau pe drum de țară, între Ocna și Topârcea, dar pe filmare se vede clar că e un drum public circulat, se observă cum trece un taxi din Sibiu pe lângă mașină. (…) Copiii ăștia sunt totul pentru mine, eu sunt orfan de mamă și tată, nu vreau ca ei să crească fără familie. Și dacă ei ar fi pățit ceva, eu aș fi murit”, povestește acesta.

update imagini revoltătoare - copil de 11 ani din sibiu la volan cu știrea mamei - „soția și fetița mea erau în mașină”

Femeia neagă totul

Reporterii Ora de Sibiu au luat legătura și cu mama copilului în cauză. Aceasta a negat totul. „Nu e nimic adevărat din ce zice el. Nu a fost copilul la volan. Cel de la volan nu e copilul meu. El vrea scandal, că divorțăm, de aia face așa”, sunt spusele femeii.

Bărbatul spune că așteaptă decizia Parchetului și speră că în urma cercetărilor se va afla adevărul, iar cei care au pus în pericol viețile copiilor lui vor fi sancționați conform legii.

Ultima oră

Comentariul meu