ce trebuie să știți despre epilarea cu ceară acasă

Sigur, epilatul cu lama este rapid și nedureros. Dar este, de asemenea, un proces îndelungat, având în vedere că trebuie să se repete două zile mai târziu, dacă doriți o piele mătăsoasă și netedă. În schimb, s-ar putea să doriți să încercați epilarea cu ceară. La urma urmei, trebuie să o faceți o singură dată și picioarele rămân netede timp de 4-6 săptămâni.

Cynthia Chua, fondatoare a Ministerului de Epilare cu Ceară, Rosie Khandwale, fondatoare a mărcii de epilare cu zahăr Sugar Coated și terapeutul de frumusețe Nathalie Eleni au dezvăluit pentru Women’s Health Magazine tot ceea ce trebuie să știți despre ceara de epilat.

Care este diferența dintre ceara tare și ceara moale?

Principala diferență dintre cele două este că ceara tare trebuie încălzită și nu necesită benzi pentru a o îndepărta. Ceara tare se aplică pe piele atunci când este caldă, apoi, pe măsură ce o lăsați să se răcească, se va întări și va înfășura firele de păr de pe picior, permițându-vă să le smulgeți ușor când îndepărtați ceara. Lucrând în acest fel, este mai ușor să îndepărtați firele de păr mai scurte, în comparație cu ceara moale.

 

„Ceara moale se găsește, în general, pe benzi pre-fabricate, ceea ce le face mult mai ușor de folosit. Nu necesită încălzire și sunt mai bune pentru începătorii care se epilează cu ceara”, explică Eleni.

Este bine să vă epilați picioarele cu ceară?

Da, pe scurt. Epilatul cu ceara este sigur și eficient în îndepărtarea părului de pe picioare. „Indiferent de metoda pe care o utilizați, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită zonelor sensibile, cum ar fi genunchiul. Pielea este, în general, mai uscată și riscați ca ceara epilat să se lipească mai mult de epidermă decât banda de țesătură, dacă utilizați ceară moale”, spune Chua.

 

„Asigurați-vă că nu aplicați prea multă ceară și că este temperatura potrivită. Dacă este prea rece, va fi prea groasă și greu de împrăștiat”, adaugă Chua.

Ceara reduce creșterea părului?

„Epilatul cu ceară implică tragerea părului direct din rădăcină. Epilarea repetată a unei zone și repetarea la fiecare 4-6 săptămâni, odată cu ciclul de creștere a părului, pot duce la creșterea părului mai moale, mai fin și mai subțire, ducând în cele din urmă la o creștere mai redusă a părului”, explică Khandwale.

 

Asigurați-vă că trageți firele de păr din rădăcină, mai degrabă decât să le rupeți. Cel mai bun mod de a face acest lucru este folosind o ceară fierbinte de zahăr, pe care o aplicați subțire, astfel încât să adere la păr și nu la piele. De asemenea, trageți banda cu o mișcare rapidă în direcția opusă creșterii părului și paralel cu pielea – acest lucru duce la mai puține rupturi ale părului”, adaugă ea.

Este mai bine să folosiți lama sau ceara de epilat?

„Avantajele epilării cu ceară sunt că îndepărtați părul de la rădăcină, mai degrabă decât să tăiați firul părului, ceea ce se întâmplă atunci când folosiți lama”, explică Chua. „Ceară vă va lăsa pielea fără păr timp de până la 4 săptămâni, față de lamă, care o va face timp de maxim 3 zile”, adaugă ea.

Care este cea mai bună tehnică pentru epilarea picioarelor?

„Urmați întotdeauna direcția părului atunci când aplicați ceara și banda de epilare. Când îndepărtați ceara sau banda de epilare, mergeți împotriva creșterii părului”, spune Eleni.

Epilatul cu ceară doare?

Întotdeauna va exista un anumit nivel de durere cu epilarea cu ceară. Totuși, „utilizarea unui tip ce ceară fierbinte poate fi mai puțin dureroasă, deoarece căldura deschide porii și foliculii de păr, permițând extragerea mult mai ușoară a părului”, spune Khandwale.

„De asemenea, ceara de zahăr se aplică pe un strat subțire pe piele, ceea ce îi permite să se prindă de firele de păr și nu de piele atunci când trageți banda, ceea ce o face mult mai puțin dureroasă. Dacă este posibil, încercați să evitați epilarea cu ceară atunci când vă aflați în perioada menstruației, deoarece pielea dvs. este cea mai sensibilă chiar înainte și în timpul menstruației, făcând ceara mai inconfortabilă ”, adaugă ea.

 

Ultima oră

Comentariul meu