Consilieri locali și județeni USRPLUS din județul Sibiu s-au întâlnit ieri cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, cu medici și cadre didactice, în scopul intensificării procesului de vaccinare la nivel județean.
Mai sunt câteva zile până la debutul anului școlar și suntem îngrijorați de situația pandemică actuală, amplificată de varianta Delta a virusului. Considerăm că fiecare dintre noi, la nivel individual, avem responsabilitatea de a acționa pentru a preîntâmpina consecințele valului 4 Covid, în special un nou colaps al sistemul sanitar.
‘’Vom avea nevoie de sprijinul tuturor pentru a convinge părinții de importanța vaccinării copiilor în grupele de vârstă 12-18 ani. Odată cu începerea școlii, există posibilitatea ca numărul de cazuri să crească vertiginos și vom asista la consecințe cel puțin la fel de grave ca cele de anul trecut.” a declarat (col.)Marius Chelu, director adjunct DSP Sibiu. Împreună cu instituțiile partenere vom sprijini vaccinarea în mediul școlar, prin toate mijloacele de informare corectă a părinților și profesorilor, prin caravane și rețeaua de medici școlari.
Consilierii USRPLUS din județ au ridicat probleme legate de vaccinarea celor din mediile defavorizate, precum și de mersul greoi al procesului de vaccinare în unele localități.
“Deși au existat campanii de vaccinare în toate mediile și în toate formele, procentul celor vaccinați nu este satisfăcător. Am discutat cu colegii mei din județ și vom încerca să venim cu acțiuni particulare pentru zonele unde nu a existat deschidere pentru caravana de vaccinare. Facem apel și pe această cale la toți factorii responsabili să conștientizeze importanța vaccinării și faptul că această pandemie nu poate fi oprită dacă nu suntem cât mai mulți în aceeași barcă. Vom traversa tot mai greu aceste valuri, atât medical cât și economic.” a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USRPLUS Sibiu.
Consilierii și reprezentanții USRPLUS Sibiu vor susține campania de vaccinare, prin implicare directă și acțiuni specifice menite să crească încrederea populației în beneficiile imunizării, dar mai ales prin transmiterea de informații oficiale, validate științific și statistic.
“Trebuie intensificate controalele atât a evenimentelor și a modului de desfășurare a acestora, dar și a pacienților carantinați. Dacă suntem conștienți de ce urmează, trebuie completate măsurile de vaccinare cu un set serios de măsuri” a declarat consilierul local din Slimnic, Bogdan Isdrăilă.
Toate problemele grave ale comunității, așa cum este la momentul actual lupta cu acest virus, au șanse sporite să fie rezolvate daca toți factorii de decizie, autorități, specialiști se așează la masa discuțiilor, în folosul cetățenilor.