un valet a primit de la un turist prin testament, o mică avere, ca să nu mai muncească niciodată

Un cetățean britanic din Hastings, Charles George Courtney, și-a petrecut vacanța ani de zile la rând în Turcia. Taskin Dasdan, un valet la un hotel încă din 1990, a devenit prieten apropriat al turistului. Când Charles a murit, familia acestuia a fost uimită de averea pe care i-a lăsat-o lui Taskin.

Un valet turc a povestit cum un client britanic de la hotelul său i-a lăsat o „mică avere” după ce a decedat. După ce a vizitat în fiecare an hotelul Korumar Hotel De Luxe din cartierul Aydin din Kușadasi, un oraș portuar în vestul Turciei, la Marea Egee, britanicul Charles George Courtney din Hastings, Regatul Unit, a început o prietenie apropriată cu valetul hotelului, Taskin Dasdan, scrie dailymail.

Când Charles a decedat la începutul lui 2021, iar familia sa a fost surprinsă să afle că cea mai mare parte a averii sale va merge la valetul turc, Taskin, cu moșteniri minore pentru alți membri ai hotelului.

Taskin a spus pentru Turiz Majansi: „Ne-a tratat ca și cum am fi făcut parte din familia lui. A contribuit chiar și la educația copiilor mei… Bineînțeles că am fost emoționați”.

De când britanicul a devenit prieten cu valetul turc?

Taskin a precizat că este valet la același hotel încă din 1990 și că îl cunoaște pe Charles, de mult timp. Acesta a spus că britanicul își petrecea vacanțele la hotel în fiecare an, unde l-a găsit pe Taskin, care, potrivit acestuia, avea un talent deosebit pentru a-și face vizitatorii să se simtă în largul lor.

El a spus că a depus toate eforturile pentru a-l face să se simtă în largul său și ca un membru al familiei, așa cum făcea cu toți vizitatorii. Taskin a afirmat pentru Bayez Gazete: „La hotel, îi tratăm pe toți în mod egal, îi tratăm ca pe o familie, nu ca pe niște turiști”.

Acesta a continuat să spună că știa deja că Charles era bun, întrucât bătrânul britanic îi oferise la un moment dat bani pentru școlarizarea copiilor săi, lucru pentru care îi era destul de recunoscător, în ciuda faptului că nu se așteptase la ceva.

Atunci când Charles a murit anul acesta, la o dată neprecizată, rudele sale au fost surprinse să afle că britanicul a lăsat prin testamentul său cea mai mare parte a averii sale lui Taskin, dar și cu moșteniri minore pentru alți membri ai hotelului.

Cum a aflat valetul turc de moștenire?

Din câte se pare, suma mare de bani reprezintă cea mai mare parte a moștenirii lui Charles. Taskin a aflat pentru prima dată despre bani atunci când hotelul a fost sunat de oficiali britanici care doreau să vorbească cu unii dintre angajați. Taksim a recunoscut că a rămas șocat când i s-a spus despre acest lucru, afirmând: „Am primit un telefon din Anglia, după ce Charles a murit, în care ni s-a spus că ne-a lăsat o mare parte din moștenirea sa”.

În cadrul unui interviu acordat presei locale, Taskin a spus că suma consistentă a inclus și unele sume mai mici pentru colegii săi de hotel și că nici el și nici ei nu știau că sunt la rând pentru ceva. Suma de bani lăsată de britanic nu a fost dezvăluită, deși se crede că este suficientă pentru ca turcul să nu mai muncească niciodată. Taskin, pe de altă parte, a afirmat că îi place atât de mult meseria sa, încât intenționează să rămână în funcție. El a mai spus că, deși apreciază oferta, se bucură de munca sa, deoarece îi permite să întâlnească oameni din întreaga lume.

Charles a dormit de fiecare dată în camera 401, care acum este cunoscută sub numele de ”Camera lui Charlie”, conform lui Taskin, și le amintea mereu angajaților hotelului de britanicul care a trecut de la statutul de oaspete la cel de membru al familiei hotelului, scrie Aleph News.

 

Ultima oră

Comentariul meu