copiii din sibiu se vaccinează în număr mare - peste 2.300 au făcut prima doză
foto: arhivă

Vaccinarea în rândul adolescenților pare să aibă succes în județul Sibiu. Prima doză a serului imunizant a fost administrată unui număr de peste 2.300 de copii. În acest context, dat fiind faptul că în curând începe școala, inspectorul școlar general al IȘJ Sibiu spune că se vor face campanii la nivelul unităților de învățământ „pentru promovarea ideii vaccinării”.

Mai mulți copii cu vârste de peste 12 ani din județul Sibiu s-au vaccinat. Astfel, 967 de adolescenți cu vârste între 12 și 15 ani au primit prima doză, iar altor 1.336 cu vârste între 16 și 17 ani li s-a administrat o doză.

Și tinerii cu vârste de 18 și 19 ani s-au vaccinat la Sibiu, statisticile arătând că un număr de 2.338 de persoane au primit prima doză.

Iată grupele de vârstă și numărul dozelor administrate în județul Sibiu:

copiii din sibiu se vaccinează în număr mare - peste 2.300 au făcut prima doză

IȘJ Sibiu: Vom derula acțiuni de promovare a vaccinării

Monica Munteanu, inspector școlar general IȘJ Sibiu, a declarat marți în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că se vor face campanii și acțiuni pentru promovarea vaccinării în rândul elevilor.

„Vom avea o nouă întâlnire cu prim-ministrul și ministrul Sănătății pentru a pune la punct activitățile comune dintre IȘJ, DSP și ISU, pentru buna desfășurare a procesului instructiv-educativ. Acțiunea de promovare a vaccinării copiilor de peste 12 ani, respectiv testarea acestora atunci când apar semnale de boală. Se fac acțiuni comune: ședințe cu părinții, cu specialiști, cu cadre medicale, care vor promova ideea vaccinării pentru a proteja populația tânără”, a declarat Munteanu.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 254.162 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 134.103 persoane cu prima doză de vaccin și 120.059 persoane cu cea de-a doua doză.

Ultima oră

Comentariul meu