Autostrada Sibiu-Făgăraş va avea un nou acord de mediu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere încearcă să obțină un nou acord de mediu pentru autostrada Făgăraș – Sibiu după ce a completat Raportul privind impactul asupra mediului, Studiul de evaluare adecvată și Studiul de evaluare a corpurilor de apă. Decizia ar urma să fie luată astăzi de Agenția pentru Protecția Mediului Brașov în cadrul ședinței Colectivului de Analiză Tehnică.

Licitația pentru proiectarea și construirea Autostrăzii Sibiu – Făgăraș va fi lansată până la finele lunii septembrie, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Amintim că acest tronson de autostradă se află de șase ani în faza revizuirii studiului de fezabilitate.

Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate a fost semnat cu Consitrans pentru suma de 16,31 de milioane de lei, fără TVA, iar ordinul de începere s-a dat în mai 2015.

În lungime de 68 de kilometri, tronsonul Sibiu – Făgăraș va face parte din Autostrada Sibiu – Brașov,cerută de companii precum Continental, unul dintre cei mari angajatori privați din România.

Ultima oră

Comentariul meu