tentativă de omor la sibiu - doi bărbați străini s-au încăierat - unul a fost rănit grav
FOTO: arhivă

Doi bărbați, cetățeni străini, s-au încăierat duminică seara într-un imobil de pe raza municipiului Sibiu. La un moment dat, lucrurile au degenerat, astfel că unul dintre ei a fost lovit în zona toracelui, spatelui și gâtului, având nevoie urgentă de îngrijiri medicale. În urma celor întâmplate, pe numele agresorului s-a deschis un dosar de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

„În data de 29.08.2021 orele 22.35 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat de către IPJ Sibiu – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la împrejurarea că in cursul aceleiași zile, în jurul orei 21.30, într-un imobil de pe strada Călugăreni din municipiul Sibiu, a survenit un conflict spontan între două persoane de sex masculin, cetățeni străini cu drept de ședere in România, în cadrul căruia unul dintre aceștia a fost agresat cu un obiect contondent, prezentând mai  multe plăgi înjunghiate la nivelul toracelui, spatelui și la nivelul gâtului”, anunță purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Sibiu, prim procuror Ion Veştemean.

CITEȘTE ȘI: Victima și agresorul sunt cetățeni vietnamezi

A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, efectuarea în continuare a acesteia față de persoană și punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul savârșirii tentativei la infracțiunea de omor prev. și ped. de art. 32 alin 1 CP rap. la art. 188 alin. 1 și 2 CP.

Victima dusă la spital. Agresorul a fost prins de poliție

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și din primele cercetări a reieșit că se cunoștea cu agresorul.

La scurt timp organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică l-au depistat pe suspect și l-au condus la sediul IPJ Sibiu.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa  procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului, cauza urmând să fie înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale și Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, precum şi o eventuală punere în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu