video foto: o ursoaică face ravagii în gospodăriile oamenilor din satul vale - „ne temem să ieșim din case”

O ursoaică cu trei pui se perindă de mai bine de două luni prin satul Vale din județul Sibiu. Animalele fac ravagii în grădinile oamenilor și, recent, au intrat și în gospodării. Sătenii se tem pentru viețile lor și spun că, deși au cerut ajutorul autorităților, nimeni nu a luat vreo măsură.

video foto: o ursoaică face ravagii în gospodăriile oamenilor din satul vale - „ne temem să ieșim din case”

O cititoare Ora de Sibiu a transmis pe adresa redacției mai multe imagini cu grădinile și gospodăriile locuitorilor din Vale care au fost răvășite de urși. Femeia spune că de peste două luni de zile animalele vin în curțile lor și, din acest motiv, se tem să mai părăsească locuințele.

YouTube video

„De mai bine de două luni de luptăm cu o ursoaică cu trei pui. Au intrat în gospodării, în grădini, aproape de casele noastre. Ne temem să mai mergem pe jos. Oamenii merg dimineața devreme la muncă în Săliște și, fiindcă nu e lumină, iar în unele zone nu sunt case, se tem că vor fi atacați. Ursoaica și puii ei au rupt tot ce au prins în cale. Toți pomii fructiferi sunt răvășiți. În momentul acesta ne temem că ne vor ataca pe noi sau pe copiii noștri”, spune cititoarea.

video foto: o ursoaică face ravagii în gospodăriile oamenilor din satul vale - „ne temem să ieșim din case” video foto: o ursoaică face ravagii în gospodăriile oamenilor din satul vale - „ne temem să ieșim din case”

Sesizări nerezolvate încă

Sibianca spune că, în aceste două luni, s-au făcut o serie de plângeri, însă măsurile au întârziat să apară.

„Ni s-a spus să facem plângeri. Am scris declarațiile și le-am depus la Primărie la Registrul Agricol, însă nu au luat nicio măsură. Ne-au spus că trebuie să așteptăm să se întrunească comisiile. Dacă se întâmplă ceva cu ursul, dacă îl omoară sătenii, vor face pușcărie. Dar dacă ursul ne omoară pe noi, cine face pușcărie? De ce nu se iau măsuri? Doar în momentul în care cineva va păți ceva vor interveni autoritățile?”, spune cititoarea.

video foto: o ursoaică face ravagii în gospodăriile oamenilor din satul vale - „ne temem să ieșim din case”

Cel mai recent ursoaica a intrat în gospodării vineri noapte.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Carnat cu antigel, daca autoritatile dorm in papuci. Doar nu veti sta sa va manance ursii.

  2. Mancatear ursu ca atunci vei intelege de ce se plang oameni.Coana Marie din Vale se te duci la un doctor de cap.

  3. Sunt locuitor al satului Vale si astept o dezmințire a acestei porcării pe care ați publicat-o fără să fie verificată. Speriați oamenii degeaba. Nu a venit si nu vine ursul in sat. Daca-ti faci colibă in pădure e normal sa vina ursul. Ca acolo trăiește si el.