persoanele vaccinate vor fi scutite de restricțiile de circulație în cazul în care se vor impune din nou
Sursa Foto - Digi24

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății a declarat că, în cazul în care situația pandemică se va înrăutăți și se vor institui noi restricții de circulație, persoanele vaccinate vor fi scutite de acestea.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta”, a declarat sâmbătă ministrul Ioana Mihăilă, întrebată dacă vor fi impuse restricţii la mall-uri în weekend pentru cei care nu au certificate COVID.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. da, hai sa pedepsim magazinele din mall ca nu e lume vaccinata. hai sa le reducem clientii. a fost o aiureala cand s-a entuziasmat barna de masurile lui macron acum aproape 2 luni, niciun om serios cat de cat nu o sa ia asa o masura. discriminari vor fi cel mult in locuri in care nu porti masca, ca restaurantele, la mall nu e nici o baza epidemiologica sa o faci. ca e copilaresc sa afectezi economia doar ca vrei tu sa se vaccineze lumea cu vaccinuri cu eficienta putin peste 50% la varianta delta.