creșteri semnificative în domeniul comerțului. ce spun economiștii
Sursa foto: www.calculare.ro

În domeniul  comerțului cu amănuntul se anticipează pentru următoarele trei luni o creştere a activităţii. Economiștii anunță o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie, construcţii şi servicii, dar şi o  creşterea preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul.

 

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%). Pentru activitatea de fabricare a echipamentelor electrice se estimează cea mai mare creştere (sold conjunctural +20%), urmată de activităţile de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +16%).

 

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare.

 

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +22%).

 

Potrivit estimărilor din luna august 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%).

 

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +3%).

 

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +38%).

 

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +17%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +15%).

 

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

 

Managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +32%).

 

Conform estimărilor din luna august 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

 

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +9%).

Ultima oră

Comentariul meu