Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu așteaptă publicul și în acest sfârșit de săptămână cu o varietate de evenimente dedicate artelor spectacolului și invită iubitorii de teatru să se bucure de reprezentațiile programate în cele din urmă zile ale manifestării. Sâmbătă și duminică vor avea loc spectacole stradale, vor fi prezentate spectacole de teatru de excepție, seria conferințelor continuă și expozițiile pot fi vizitate în spațiile de desfășurare.
Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu recomandă publicului prezent la evenimentele în aer liber respectarea măsurilor de protecție sanitară pe toată durata desfășurării lor, respectiv purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale. De asemenea, accesul la evenimentele organizate în spații închise se face în baza unor reguli stricte.
„Familia Adams”, excentrica familie, care la începutul anilor ‘90 cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare. Producția Teatrului Excelsior, în regia, coregrafia și costumele lui Răzvan Mazilu va fi prezentată în 28 august, ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Faust.
Spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, care are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, ce pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea, va fi prezentat în 28 august ora 22:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Eugenio Barba.
„Moby Dick”, o producție a Teatro dei Venti, inspirată de romanul lui Herman Melville, include decoruri de mari dimensiuni și o echipă formată din 20 de artiști, actori, muzicieni, acrobați și tehnicieni. Spectatorii FITS se vor întâlni cu artiștii italieni în 28 august, la ora 21:45, și în 29 august, la ora 21:15, în Piața Mare.
Sâmbătă seara ne întâlnim, în Piața Mare, cu „Visul unei nopți de vară”, de A3Teatr, în regia lui Dariusz Skibinski. Un spectacol efemer, ce luminează noaptea cu lanterne magice și se îndreaptă spre locuri neumblate. Te invită la dans, îți trezește simțurile cu muzică interesantă, te zăpăcește și te amețește. Îți amuțește necazurile și te transpune în lumea visurilor. În 28 august, la ora 22:30, și în 29 august, ora 20:30, pe Pietonala Nicolae Bălcescu.
Publicul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este invitat la spectacolul „Tom și Jerry 3.0”, o producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, în regia lui Florin Piersic Jr., avându-i în distribuție pe Marius Turdeanu, Ali Deac și Florin Piersic Jr. Nu este un desen animat! Este mai degrabă un film de acțiune pentru oameni mari. Este un text îndrăzneț și un spectacol pe măsură despre crimă și „compasiunea care e cel mai mare dușman”, destinat amatorilor de senzații tari și, mai ales, de umor negru. Poate fi urmărit în 29 august, la ora 21:00, în Sala Mare a TNRS.
„Orașul cu fete sărace”, o producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ din Iași, cu regia, scenariul și universul sonor semnate de Radu Afrim, va fi prezentat în 29 august , la ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit – Sala Faust.
Duminică, 29 august, la ora 23.15 va avea loc focul de artificii, la ora 23.15, în Piața Teatrului.
Întregul program FITS este disponibil pe www.sibfest.ro.
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.
Condiții speciale de acces
Accesul la evenimentele organizate în spații închise se face în baza unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente: dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare); dovadă oficială a unui test PCR negativ – efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului; dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului; dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.
Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. Acestea se vor putea ridica din următoarele puncte: Parcarea Pieței Teatrului, Parcul Astra, Fabrica de Cultură IACM Construcții SA – UniCredit.
Purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie, iar accesul se face cu respectarea unei distanțe de minim 1,5 metri și cu dezinfectarea mâinilor în punctele special amenajate.