video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement

Lacul lui Binder s-a transformat dintr-o zonă urbană neutilizată într-un spațiu pentru sport și agrement. Viitoarea bază unde sibienii vor putea practica sporturi nautice, vor sta la plajă și se vor putea plimba cu bicicletele va fi inaugurată în curând. Deocamdată, în zonă au apărut cele două locuri de joacă, cel de pe malul apei, dar și cel gonflabil de pe lac. De asemenea, s-au pus la punct aleile, s-au montat băncile și se lucrează și la amenajarea terasei. Lucrările se apropie de final, urmând ca spre sfârșitul anului porțile bazei să se deschidă.

video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement

Primăria Sibiu promite ca până la finalul acestui an, Lacul lui Binder să ofere sibienilor posibilități pentru practicarea sporturilor nautice, cum ar fi wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe, pentru plajă și practicarea sporturilor de plajă, pentru promenadă și plimbări cu bicicleta, trotineta sau rolele, pentru petrecerea timpului liber pentru copii în cele două locuri de joacă, cât și pentru petrecerea timpului liber în una dintre zonele de terasă.

În ultimele luni, zona Lacul lui Binder a trecut printr-un real proces de transformare. Au apărut aleile, s-au montat băncile, iar de curând s-au amenajat și parcurile – atât cel de pe mal, cât și cel gonflabil plutitor. În același timp, s-a lucrat și la amenajarea viitoarei plaje, iar zona de terase a prins și ea contur.

video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement

Cum va arăta plaja

Odată ce lucrările vor fi finalizate, sibienii vor putea veni la plajă la Lacul lui Binder. Pe apă a început amplasarea unui loc de joacă gonflabil plutitor, cu tobogane și trambuline. Pe nisip se vor regăsi curând șezlonguri și umbrele, iar în apropiere, se vor face și vestiare, cât și terenuri de sport pentru volei pe nisip.

video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement

video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement

Întregul lac va fi înconjurat de o pistă pentru biciclete, trotinete, skateboard și role, dar și de o pistă de promenadă. Mai mult, se vor crea și zone de recreere și odihnă sub formă de gardene verzi. Vegetația existentă va fi păstrată, fiind suplimentată prin plantări de arbori și gazon.

video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement video foto: lacul lui binder prinde contur - cum arată viitoarea bază de sport și agrement

Cum se va intra în incinta locației

Sibienii care vor să vină la plajă sau să practice sporturi nautice pe Lacul lui Binder, vor trece mai întâi pe la punctul de ticketing. Intrarea se va face pe bază de brățară.

„Finalizarea amenajării punctului de ticketing/acces zona plajă, a porții de intrare cu turnicheți și a punctului de informare. Construcția în sine este amplasată pe poziție deja, iar firma contractată va conecta clădirea la utilități, va monta turnicheții și va furniza componentele de hardware și software care să asigure accesul prin mijloace moderne (brățări de acces și coduri bare)”, a anunțat, la începutul lunii mai, Primăria Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Impresionant :)) multa umbra și foarte multă verdeață in locul de “joaca” . La câți bani sa investit trebuia să fie de 10 ori mai multe chestii pentru copii și ceva copaci maturi care să facă umbra .