care este primul oraș din românia unde transportul în comun este gratuit

Între 9 și 12 septembrie, la Forumul Oraşelor Verzi, transportul în comun la Braşov va fi gratuit, atât cu autobuzul, cât şi cu troleibuzul.

Braşovul este primul oraş din România care oferă gratuitate la transportul în comun. Aceasta se va întâmpla timp de patru zile, pe durata Forumului Oraşelor Verzi, între 9 şi 12 septembrie, când, braşoveni sau turişti, cu toţii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun fără să plătească.

„Este normal într-un eveniment care este dedicat sustenabilităţii de mediu să încurajăm transportul în comun şi deplasarea cu mijloacele de transport în comun. De aceea, pentru a veni în sprijinul braşovenilor şi al acelora care utilizează în acea perioadă autobuzele şi troleibuzele RATBV, aceştia o vor putea face gratuit”, a anunţat viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu.

Braşovul are cea mai mare flotă de transport electric şi îşi doreşte să păstreze acest trend, pentru a deveni capitala verde a României. Forumul Oraşelor Verzi este cel mai mare eveniment de mediu din România, la care vor avea loc o serie de evenimente şi la care vor lua parte reprezentanţi ai autorităţilor din România şi din Europa.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu