video: urs surprins în păltiniș - „mi-a fost frică să cobor din mașină”

Urșii își fac simțită prezența din ce în ce mai des în zonele populate de oameni. În stațiunea Păltiniș din județul Sibiu, marți noapte, în zona unui restaurant, câțiva sibieni au dat nas în nas cu un exemplar. S-au speriat atât de tare încât s-au baricadat în mașină și nu au ieșit până când acesta nu a plecat.

Un cititor Ora de Sibiu a semnalat faptul că marți seara, în jurul orei 23:00, un urs și-a făcut simțită prezența în parcarea restaurantului Tiffany din stațiunea Păltiniș. De frică, acesta s-a încuiat în mașină.

„Am văzut un urs în Păltiniș, căuta mâncare și a rupt un container. Era foarte mare, mi-a fost frică să cobor din mașină, să mă apropii. Am vorbit cu niște oameni care stau lângă restaurant și mi-au zis că ursul vine în fiecare seară”, spune cititorul.

YouTube video

Jandarmii monitorizează zona

Un echipaj al Jandarmeriei Sibiu s-a deplasat marți noapte în locul respectiv, însă ursul plecase.

„În data de 25 august a.c., ora 01.30, în urma unui apel prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, a fost sesizată prezența unui urs, în parcarea unui hotel din stațiunea Păltiniș. În zona indicată s-a deplasat imediat un echipaj de jandarmerie. Ajunși la fața locului, jandarmii nu au depistat ursul, însă au monitorizat zona”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

În situația în care este semnalată prezența ursului, jandarmii le recomandă cetățenilor să sune la 112, să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni și să aibă grijă unde depozitează resturile menajere.

Ultima oră

Comentariul meu