măsuri severe anti-covid în grecia - vaccinare obligatorie pentru farmaciști, medicii privați și stomatologi

Guvernul Greciei a anunțat marți măsuri dure pentru a stopa creșterea cazurilor de covid. Vaccinarea a devenit obligatorie pentru farmaciști, medicii privați și stomatologi, iar în septembrie s-ar putea extinde și la unele categorii de angajați din cadrul poliției și armatei, potrivit publicației Iefimerida.

Așadar, pe lângă angajații din sistemul sanitar public, și cei din mediul sanitar privat trebuie să fie vaccinați până la 13 septembrie. În caz contrar, aceștia vor fi amendați.

În plus, categorii tot mai largi de angajați nevaccinați vor trebui să se testeze o dată sau de două pe săptămână (în cazul celor din turism, horeca, educației – de exemplu), iar fiecare test va costa 10 euro.

De asemenea, persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în restaurante, cluburi, evenimente sportive și evenimente desfășurate în interior, potrivit publicației Ekathimerini.

Anunțul guvernului a venit în ziua în care Grecia a înregistrat 4.608 cazuri de coronavirus și 32 de decese. Miza executivului elen este să scadă presiunea pe sistemul sanitar și să nu mai impună un lockdown care să afecteze dur economia, transmite g4media.ro.

Ultima oră

Comentariul meu