cum să îți amenajezi o bucătărie exterioară

Pe perioada verii, o bucătărie exterioară este ideală pentru a găti și a servi masa. Chiar și bunicii noștri aveau amenajată afară o bucătărie de vară. Te ajută să elimini mirosul de mâncare din casă, să petreci timp în aer liber și să te bucuri de răcoarea serii după o zi caniculară. În funcție de spațiul pe care îl ai, găsește un loc în care să ai acces ușor la apă și la curent electric, apoi amenajează-ți bucătăria perfectă pentru tine.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Construiește un spațiu sigur și util

Odată ce ai găsit spațiul potrivit, montează un foișor sau, dacă spațiul este mai mare, construiește o terasă acoperită. Chiar dacă pare simplu, apelează la specialiști pentru a construi un spațiu sigur, ferit de intemperii. Dacă construcția este bine realizată, iarna, vei putea adăuga prelate speciale și te vei putea bucura de această bucătărie chiar și în zilele friguroase.

Dacă vrei să o folosești tot timpul anului, atunci adaugă pe jos o gresie specială pentru exterior, pentru a curăța spațiul mult mai ușor. Dacă ai cel puțin un perete, poți pune faianță în apropierea chiuvetei și a locului în care vrei să poziționezi plita.

Pasul următor este să apelezi la un electrician pentru a instala câteva prize și mai multe surse de lumină și la un instalator pentru montarea unei chiuvete de bucătărie și a unei scurgeri.

Amenajează spațiul

Imediat ce ai detaliile tehnice finalizate, poți începe amenajarea bucătăriei. Ea trebuie să fie în primul rând funcțională. Nu o încărca cu foarte multe accesorii. Minimalismul te va ajuta să ai mai mult spațiu pentru a găti mâncărurile preferate.

Vei avea nevoie de un dulap în care să poți așeza ingredientele importante și unul în care să depozitezi câteva vase de bucătărie și vesela. Pentru accesoriile de bucătărie poți folosi suporturi pe care să le păstrezi în apropierea spațiului de gătit.

Pentru a-ți fi mai ușor să usuci vasele, alege o  chiuveta bucatarie cu scurgător. Vei mai avea nevoie de o plită electrică și de o masă de lucru sau un blat. Dacă ai suficient spațiu, adaugă un mic frigider, un cuptor electric și o cafetieră. Astfel, vei avea o bucătărie complet funcțională.

Poți construi mai multe rafturi, pe care să depozitezi legumele, fructele și conservele necesare. Pentru a păstra mai mult timp legumele și fructele, depozitează-le în lădițe din lemn, într-un loc umbros. Amenajează un spațiu unde poți servi masa împreună cu familia și bucurați-vă de priveliștea din jurul vostru chiar și în zilele ploioase. Adaugă cât mai multe ghivece cu plante aromatice, o carte de bucate și bucătăria este gata.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu