costuri mai mari pentru amenajarea parcului tilișca - primăria alocă mai mulți bani

Nici nu au început bine lucrările la viitorul parc din zona Tilișca, și prețurile au început să crească. Consilierii locali au pe masă, pentru aprobare, noi indicatori tehnici, de o valoare mai mare decât cei aprobați inițial. Prețurile mai mari sunt cauzate de lucrări neprevăzute pentru stabilizarea zonei în care au fost stocate deșeuri.

Inițial, valoare lucrărilor, cu TVA, a fost calculată la 14.774.000 de lei, pentru ca apoi să crească la 15.133.000 de lei, adică o diferență de 359.000 de lei.

Scumpirea este cauzată de lucrări suplimentare care trebuie făcute în zona terenului, fost spațiu pentru depozitarea deșeurilor din construcții. ”Au devenit necesare lucrări suplimentare de amenajare şi stabilizare a taluzului, întrucat terenul pune probleme majore de stabilitate din cauza grosimii considerabile a stratului de umplutură eterogenă, afânată”, se arată în proiectul de hotărâre. Și suprafața care necesită lucrări a crescut de la 6,2 la 6,5 hectare.

Pe parcurs s-au mai făcut și modificări de ordin estetic la proiectul parcului: se vor executa trei puncte de belvedere, trambuline adiacente locului de joacă pentru copii. Se va realiza și un inel de apă , gândit ca punct central al parcului de agrement, destinat folosirii pe timp de vară, în care vizitatorii sunt invitaţi să intre, să se răcorească şi să experimenteze interacţiunea cu apa care curge.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu