a fost deschisă o nouă "casă sus inima" pentru pacienții cu boli incurabile pe strada independenței, lângă spitalul județean
FOTO: Facebook SUS INIMA

Asociația SUS INIMA, cu sprijin de la New Concept Living, a deschis Casa SUS INIMA 2 Sibiu. Exact că și în cazul Casei SUS INIMA 1 Sibiu și a două locație se afla în imediata proximitate a Spitalului Județean Sibiu și a Spitalului European Polisano. 

“Suntem foarte bucuroși, că mesajul nostru “SUS-INIMA – pentru ca nimeni să nu treacă singur prin cancer” a reușit să miște comunitatea din Sibiu până la punctul în care putem face minuni împreună.” au transmis reprezentații asociației.

Noua locație se află la parterul unui imobil aflat pe Strada Independentei, nr 3A din Sibiu, are o suprafata de 100mp împărțită în 3 camere, 2 băi și o bucătărie. Locația este mobilată și dotată în același stil că și prima noastră locație, pentru a oferi un sens de functionalitate dar și familiaritate celor care ne trec pragul. Avem un număr de 6 paturi care stau la dispoziția persoanlor afectate de cancer, care fac tratament în Sibiu și nu-și pot permite să facă naveta sau să achite contravaloarea unei camere la hotel sau pensiune.

Serviciile caselor SUS INIMA sunt complet gratuite si includ toate facilitățile casei (pat, așternuturi, perne, plăpumi, prosoape, produse sanitare, o masă caldă pe zi si acces la serviciile de psihoterapie, navigație oncologica, etc.)

“Deschiderea oficială a spațiului a fost astăzi, 23.09.2021, la aproape fix doi ani după ce am deschis prima noastră locație. Nu putem fi altfel decât recunoscători că în acești doi ani, care au trecut, am reușit să fim alături de atâtea persoane aflate într-un moment critic al vieții lor.

Deoarece respectăm întru totul normele impuse de contextul pandemic în care ne aflăm, dar și pentru a asigura intimitatea persoanelor pe care le găzduim, nu vom organiza un evenimente de deschidere, preferând să redirecționăm resursele necesare unor astfel de evenimente, activităților curente ale asociației SUS INIMA.” au mai transmis reprezentații asociației.

Ultima oră

Comentariul meu