a început ofensiva împotriva talibanilor
Sursa Foto - News.ro

Forţele care se opun talibanilor din nordul Afganistanului spun că au cucerit trei districte în apropriere de valea Panjshir.

Nordul este locul unde forţele anti-talibane s-au regrupat. Zona este locul unde şi înainte de 2001 erau grupate mişcările anti-talibane.

Ministrul apărării, generalul Bismillah Mohammadi, care a promis să lupte contra talibanilor, a declarat într-un tweet că a ocpuat districtele Deh Saleh, Bano şi Pul-Hesar din provincia vecină Baghlan, la nord de Panjshir, relatează Reuters.

Postul de televiziune local Tolo News a citat un comandant al poliţiei locale care a declarat că districtul Bano se află sub controlul forţelor locale. El a precizat că au existat numeroase victime în lupte. Talibanii nu au comentat incidentul.

Fostul vicepreşedinte Amrullah Saleh şi Ahmad Massoud, fiul fostului comandant anti-sovietic al mujahidinilor Ahmad Shah Massoud, au anunţat că vor organiza o campanie împotriva talibanilor.
Oamenii apropiaţi de Massoud spun că în zona de Nord s-au adunat peste 6.000 de luptători: rămăşiţe ale unităţilor armatei şi ale forţelor speciale, precum şi grupuri din miliţiile locale.
Diplomaţii occidentali şi-au exprimat totuşi scepticismul cu privire la capacitatea alianţei din Nord de a susţine o campanie de succes împotriva talibanilor, având în vedere lipsa de sprijin din exterior.

Ultima oră

Comentariul meu